Au strigat nemulțumiți: Putin, ia nişte ceai
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Au strigat nemulțumiți: Putin, ia nişte ceai
Au strigat nemulțumiți: Putin, ia nişte ceai
Mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în oraşul Habarovsk din Extremul Orient din Rusia pentru a protesta împotriva modului în care preşedintele Vladimir Putin gestionează o criză politică regională şi presupusa otrăvire a celui mai vocal critic al său, Alexei Navalnîi, relatează Reuters.

"Putin, ia nişte ceai", au scandat protestatarii în timp ce mărşăluiau pe principala stradă din oraş, făcând referire la politicianul de opoziţie Alexei Navalnîi, care s-a îmbolnăvit grav în această lună după ce a băut o ceaşcă de ceai într-o cafenea dintr-un aeroport.

Uniunea Europeană cere Moscovei să NU intervină în Belarus

În vârstă de 44 de ani, Navalnîi a fost transport cu avionul în Germania săptămâna trecută după ce i s-a făcut extrem de rău în timpul unui zbor spre Moscova din oraşul siberian Tomsk. El se află acum într-o comă indusă medical la un spital din Berlin.

Locuitorii din Habarovsk, oraş la circa 6.110 km est de Moscova, au început să organizeze marşuri săptămânale după trimiterea la închisoare la 9 iulie a lui Serghei Furgal, guvernatorul popular al regiunii, în legătură cu acuzaţii de crimă pe care le neagă.

Susţinătorii săi spun că detenţia este motivată politic. La marş, ei au afişat postere prin care denunţau "represiunea" şi "dictatura" şi prin care cereau ca Furgal să fie eliberat şi să i se permită să revină în oraş.

Unii şi-au exprimat de asemenea solidaritatea cu oponenţii liderului din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, vechi aliat al lui Putin, care organizează proteste publice de mai multe săptămâni în legătură cu acuzaţii de fraudă la alegerile prezidenţiale de la 9 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel