Aurul derapează, dar rezistă și nu coboară sub 1.900 de dolari
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Aur
Aur
Prețul aurului a pierdut, luni, din greutate pe fondu vânzărilor tehnice, după o creștere bruscă de 3% în sesiunea precedentă. 

Războiul dintre Israel și Hamas i-a determinat pe investitori să se grăbească pasul spre refugiul sigur oferit de aur, dar evoluția prețurilor nu a fot una spectaculoasă, totuși. Acum, metalul galben începe o nouă săptămână pe un ușor trend descendent, aurul spot pierzând 0,7%, până la 1.919,21 dolari/uncie, în cursul dimineții, în timp ce contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,5%, la 1.932,70 dolari. 

Aurul, considerat de jucătorii din piață un fel de oază de liniște în vremuri tulburi și pline de incertitudine, a atins cel mai mare nivel pe 20 septembrie, când a urcat la 1.934,82 dolari, după ce a crescut cu 3,4%, la cea mai mare creștere de o zi din ultimele șapte luni. .

„Am văzut o mișcare extremă mai mare vineri, iar astfel de mișcări anunță de obicei o revenire la medie”, a explicat Matt Simpson, analist senior la City Index. „Având în vedere creșterea prețurilor, aurul va rămâne probabil în centrul atenției comercianților care doresc să cumpere pe scădere, ceea ce face ca 1.920 de dolari și 1.900 de dolari să fie o zonă de interes. Dar tensiunile din Orientul Mijlociu continuă să se intensifice, astfel că vânzările la vedere ale aurului ar putea să nu fie avantajoase pentru cei care joacă pe termen scurt”, a adăugat el. 

Este de așpteptat ca aurul să testeze din nou rezistența la 1.933 de dolari/uncie, iar o luare cu asalt a acestui prag ar putea deschide calea către 1.953 de dolari, a venit în completare analistu Wang Tao, de la agenția Reuters.

Datele de vineri au arătat că speculatorii de aur COMEX și-au crescut poziția scurtă netă cu 11.784 de contracte, până la 14.788 de contracte în săptămâna încheiată pe 10 octombrie. 

Războiul dintre Israel și Hamas a concentrat atenția piețelor financiare asupra riscurilor geopolitice tot mai mari, investitorii așteptând să vadă dacă acest conflict se extinde și în alte țări, ceea ce ar putea duce la o creștere suplimentară a prețului petrolului, aruncând economia globală într-o nouă zonă de turbulențe. 

Alt motiv de stres pentru investitori este politica monetară a SUA, bursele așteptând, acum, discursul președintelui Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, de la sfârșitul acestei săptămâni.

Pe de altă parte, argintul spot a crescut cu 0,1%, la 22,71 USD uncia, platina a rămas constant la 881,04 USD, în timp ce paladiul a crescut cu 0,4% la 1.152,26 USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai mult cărbune în 2024

În urmă cu câteva zile, Institutul Național de...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel