Aurul, incapabil să-și revină, continuă să piardă teren

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Aur
Aur
Prețul aurului se îndrepta luni spre a șaptea pierdere lunară consecutivă, sub presiunea ratelor dobânzilor supradimensionate din SUA, în timp ce investitorii prudenți așteptau următoarea ședință de politică monetară a Rezervei Federale pentru a afla indicații privind viitoarea sa poziție.

Aurul spot a fost stabil la 1.642,55 dolari pe uncie la ora 0331 GMT, dar a scăzut cu 1% la nivelul întregii luni. La bursele din SUA, contractele futures pentru aur au rămas stabile, la 1.645,00 dolari.

Politica Fed pune pe jar piața 

"Participanții de pe piață vor căuta indicii care să întărească recentele speculații privind o încetinire a majorărilor de dobânzi de către Rezerva Federală în luna noiembrie”, a declarat Yeap Jun Rong, strateg de piață la IG, adăugând că aurul ar putea avea o tracțiune reînnoită din cauza "îngrijorărilor mai puternice privind riscurile de creștere sau a unui accent mai mare pe o poziție dependentă de date".

Deși creșterea poate părea încă limitată, având în vedere că ratele vor rămâne la niveluri ridicate pentru mai mult timp, a spus Yeap.

Datele de vineri au arătat că, în septembrie, cheltuielile de consum au crescut în SUA mai mult decât se anticipa, în timp ce presiunile inflaționiste subiacente au continuat să crească, reducând așteptările privind o încetinire a Fed. Indicele dolarului s-a menținut, în timp ce randamentul de referință al Trezoreriei pe 10 ani a crescut peste pragul de 4%.

În martie, Fed a majorat dobânda de referință overnight de la aproape zero în martie și se așteaptă ca la ședința din 1-2 noiembrie să efectueze a patra majorare consecutivă de 75 de puncte de bază.

În timp ce aurul a fost considerat în mod tradițional o protecție împotriva inflației, creșterea ratelor din SUA crește costul de oportunitate al deținerii de lingouri cu randament zero.

Indicativ pentru acest sentiment, deținerile SPDR Gold Trust, cel mai mare fond tranzacționat la bursă cu aur, au scăzut vineri cu 0,28%, până la 922,59 tone, cel mai scăzut nivel din martie 2020.

Evoluția celorlalte metale prețioase 

Argintul la vedere a scăzut cu 0,5 procente, la 19,14 dolari pe uncie.

Platina a scăzut cu 0,7%, la 938,47 dolari, dar se îndrepta spre cea mai mare creștere lunară din februarie 2021.

Paladiul a crescut cu 1%, la 1.919,00 dolari, dar a pierdut 11% în octombrie, cel mai mare declin lunar din ultimii cinci ani.

Citește și General Motors suspendă temporar reclamele pe Twitter

Constructorul auto General Motors a anunțat că va înceta, pentru o perioadă, să mai plătească pentru reclamele ce apar pe rețeaua socială Twitter, devenind astfel primul mare jucător pe acest segment care pune sub semnul întrebării prezența sa pe platformă după ce Elon Musk a cumpărat compania.

"Suntem în discuții cu Twitter pentru a înțelege direcția platformei cu noul ei proprietar la cârmă", a precizat constructorul auto într-un mesaj trimis către AFP.

"Așa cum este normal în timpul unei schimbări majore pe o platformă media, am suspendat temporar publicitatea plătită", a adăugat General Motors. 

GM va continua, totuși, să răspundă întrebărilor clienților pe contul său oficial de Twitter. Compania este un concurent direct al Tesla, condusă tot de Elon Musk.

Dar, în general, agenții de publicitate evită să fie asociați cu conținuturi neconsensuale. Cu toate acestea, noul proprietar al Twitter se prezintă ca .. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel