Elena Mateescu: Anul agricol 2024–2025, printre cei mai secetoși din ultimul secol
România riscă să încheie anul...
Speranțele investitorilor că ratele dobânzilor din SUA vor scădea în iunie au fost zdruncinate de publicarea mai multe seturi de date statistice, care au arătat că presiunea asupra prețurilor se intensifică.
Aurul spot a coborât la 2.163,10 dolari/uncie, marcând o scădere săptămânală de 0,6%, prima de la mijlocul lunii februarie, după ce săptămâna trecută a atins recordul absolut de 2.194,99 dolari/uncie.
Datele din această săptămână au arătat că prețurile de consum din SUA au crescut peste așteptări în februarie, iar prețurile de producție au demonstrat, de asemenea, o anumită stabilitate a inflației.
„Aurul a integrat deja efectul pozitiv al previziunilor de scădere a ratetelor dobânzilor de referință... dar dacă inflația revine pe trend ascendent, acest lucru presupune că autoritățile politice vor menține o politică monetară mai restrictivă pentru o perioadă mai lungă de timp”, a comentat Everett Millman, analist șef la Gainesville.
„Deși aurul nu se simte confortabil într-un mediu cu dobândă ridicată, dacă ratele dobânzilor rămân atât la fel de sus, pentru că inflația este, la rândul ei, la cote înalte, oamenii se vor îndrepta, din nou, spre aur”, a adăugat expertul, citat de agenția Reuters.
O inflație mai mare decât așteptările pieței amplifică presiunea asupra Rezervei Federale a SUA de a menține ridicate ratele dobânzilor, ceea ce apasă asupra aurului. Metalul prețios este folosit și ca un scut împotriva inflației.
Comercianții continuă să parieze pe o reducere a ratei dobânzii în iunie, deși șansele că o astfel de decizie va fi luată sunt acum de 56%, față de 72% cât a fost până ieri. Indicele dolarului american a înregistrat cel mai mare câștig săptămânal de la jumătatea lunii ianuarie. Un dolar mai puternic face ca aurul să fie mai scump pentru deținătorii altor valute.
Platina spot a crescut cu 1,8%, la 944,19 USD uncia, paladiul a câștigat 1,4%, la 1.083,93 USD, în timp ce argintul a crescut cu 2% la 25,30 USD. Toate cele trei metale erau pregătite pentru un câștig săptămânal.
Citește și Mircea Coșea despre Bitcoin. ”Este o chestiune în oglindă: vezi imaginea, dar nu o poți atinge”
Citește și Comercianții de aur din Dubai nu se simt prea bine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...