Aurul va stabili alte recorduri absolute. Argumentele experților
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Lingouri de aur
Lingouri de aur
Prețurile la auri au fluctuat, în această dimineață, în jurul recordurilor absolute atinse în sesiunea de miercuri, pe fondul declarațiilor făcute de președintele Rezervei Federale din SUA în fața senatorilor americani. 

Jerome Powell a dat de înțeles că o scădere a dobânzilor ar putea fi decisă în lunile următoare dacă inflația va continua să scadă. Ca atare, aurul spot a crescut cu 0,5%, până la 2.159,79 dolari/uncie, după ce a atins un maxim istoric de 2.161,09 dolari la începutul sesiunii. Dincolo de ocean, în SUA, contractele futures pe aur au câștigat cu 0,4%, ajungând la 2.167,00 dolari/uncie.

Potrivit lui Marcus Garvey, șeful Strategiei pentru mărfuri la Macquarie, ușoară slăbiciune a datelor economice din SUA a oferit o scuză pentru ca aurul să se întărească, dar amploarea creșterii pare exagerată, poate din cauza achizițiilor majore de contracte futures, un trend observat începând de vineri. 

Indicele dolarului american a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultima lună după declarațiile lui Powell, care a subliniat, în egală măsură, că o modificare a politicii monetare este posibilă „dacă economia se dezvoltă conform așteptărilor”. Un dolar slăbit face aurul mai puțin costisitor pentru deținătorii altor valute.

Într-un dialog cu jurnaliștii, Neel Kashkari de la Fed a spus că ar fi înțelept ca, anul acesta, Rezerva Federală să reducă ratele doar de două ori, sau poate chiar o singură dată. 

Prognoza mediană a oficialilor Fed din decembrie prevedea trei reduceri de dobândă în 2024, care ar scădea rata cheie a Fed la un interval de 4,5% la 4,75%, de la 5,25% la 5,5% în prezent. Rate mai mici cresc atractivitatea aurului, care este un activ cu randament redus.

Ca urmare, aurul se menține în apropierea maximelor sale, iar graficul prezentat mai jos sugerează o inversare a tendinței pe termen mediu care ar putea propulsa aurul la noi recorduri absolute.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel