Austeritate la Primăria Capitalei. Gabriela Firea a anunțat câți bani s-au tăiat
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat pe prim-ministrul Ludovic Orban că ar confunda bugetul naţional
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat pe prim-ministrul Ludovic Orban că ar confunda bugetul naţional
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, referitor la proiectul de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB privind diminuarea bugetului municipiului Bucureşti pe anul 2019 cu 608 milioane lei, că nu s-au pus în pericol serviciile publice, furnizarea agentului termic, transportul public în comun. 

"Principala preocupare (...) este continuitatea serviciilor publice către bucureşteni, sub nicio formă nu s-au făcut tăieri, rectificări negative pentru transportul public în comun, pentru termoficare, spitale, consolidări. (...) Nu s-au pus în pericol serviciile publice pentru cetăţeni, furnizarea agentului termic, transportul public în comun, cele 19 spitale pe care le avem în administrare, consolidările", a spus Firea, miercuri, la şedinţa CGMB.

Ea a afirmat că toate ştirile care au apărut în această perioadă care vorbeau despre posibile tăieri, rectificări negative la şcoli, la spitale, consolidări, transport public în comun sau iluminat sunt "neadevărate".

"Bugetul sănătăţii, al ASSMB, creşte cu 51 milioane de lei, bugetul pentru subvenţia pentru termoficare creşte cu 162 milioane lei şi sunt şi alte creşteri semnificative. Este adevărat, a trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru celelalte instituţii, dar sub nicio formă cele care ar bloca oraşul, în sensul bunei funcţionări în ceea ce priveşte toate serviciile de utilitate publică. Vă aduc la cunoştinţă un demers pe care l-am făcut în mai multe întâlniri pe care le-am avut atât la Guvern, cât şi la Ministerul de Finanţe şi anume solicitarea expresă a Primăriei Capitalei ca la rectificarea de buget de la finalul lunii iulie care va fi aplicabilă din august bugetul Primăriei Capitalei să fie rectificat pozitiv cu suma de 800 de milioane lei. Nu cerem să ni se facă un avantaj, nu cerem bani (...) din ţară care să vină spre Capitală. Sunt banii noştri, bugetul Capitalei e alimentat 92% din impozitul pe venit colectat pe raza municipiului Bucureşti", a spus Firea.

Citește și Salariul primarului Capitalei. Ce leafă are Gabriela Firea

Ea a menţionat că Municipalitatea nu face altceva decât să solicite Ministerului de Finanţe să îi transmită suma cuvenită prin Legea bugetului de stat şi bucureştenii să fie trataţi în mod egal cu ceilalţi cetăţeni din întreaga ţară, iar suma încasată în acest an să nu fie mai mică decât cea primită anul trecut. 

În ceea ce priveşte sumele rectificate negativ, Firea a menţionat că ele s-au calculat doar în funcţie de stadiul acelor proiecte. "Dacă se va înregistra pentru un proiect un progres, putem veni în faţa dumneavoastră, şi aşa e şi normal, cu o rectificare pozitivă luna viitoare sau peste două luni, în funcţie de derularea acestora", a declarat edilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel