Australia își rezervă 85 de milioane de vaccinuri Pfizer pentru 2022 și 2023
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Australia își rezervă 85 de milioane de vaccinuri Pfizer pentru 2022 și 2023
Australia își rezervă 85 de milioane de vaccinuri Pfizer pentru 2022 și 2023
Guvernul australian a anunţat duminică rezervarea a 85 de milioane de vaccinuri de la Pfizer împotriva COVID-19, care vor fi livrate în 2022 şi 2023 şi vor servi ca doze de rapel împotriva pandemiei, informează EFE.

Premierul Scott Morrison, care este criticat pentru întârzierile în campania de vaccinare a ţării, a declarat într-un comunicat că această achiziţie serveşte la "continuarea protecţiei" cetăţenilor împotriva "ameninţării în continuă evoluţie a COVID-19".

Toţi australienii vor avea acces la un vaccin de rapel dacă va fi necesar", a declarat premierul, a cărui popularitate este în scădere în urma actualei reapariţii a virusului în Australia şi în ciuda unei bune gestionări în primele luni ale pandemiei.

Oficialii se aşteaptă ca prima tranşă din aceste doze să sosească în primul trimestru din 2022, când vor fi primite în total 60 de milioane de vaccinuri, iar restul de 25 de milioane de doze vor sosi în 2023.

US Navy își construiește o flotă de Arce ale lui Noe

Australia, care iniţial plănuia să îşi vaccineze întreaga populaţie până la sfârşitul lunii octombrie, a reuşit să vaccineze aproximativ 14% dintre cei cu vârsta de 16 ani şi peste cu schema completă.

Mai mult de jumătate din cei 25 de milioane de locuitori ai ţării se află sub măsuri de izolare din cauza unui focar de infecţie apărut la Sydney la mijlocul lunii iunie, legat de varianta Delta a virusului.

Autoritatea sanitară din statul New South Wales, a cărui capitală este Sydney, a raportat duminică 141 de cazuri noi şi două decese.

Pe lângă măsurile de izolare a oraşului Sydney şi a comunităţilor învecinate, care au început la 27 iunie şi durează până la 30 iulie, măsuri similare sunt în vigoare până marţea viitoare şi în statele Victoria, care a raportat duminică 11 noi infecţii, şi Australia de Sud, cu trei cazuri noi.

''Nu există o modalitate uşoară de a pune capăt cazurilor de boală, iar izolarea este cea care face acest lucru (...) vaccinurile pot ajuta, dar nu vor pune capăt carantinei'', a precizat Morrison la o conferinţă de presă ulterioară.

Australia, care pune în aplicare o politică de izolare puternică şi rapidă atunci când detectează focare ale virusului, a acumulat peste 32.800 de cazuri şi 918 decese de la începutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel