Austria impune noi reguli de intrare în țară
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Cancelarul austriac Karl Nehammer a venit cu o nouă idee! Cât costă gardul pe care vrea să-l construiască la graniţa UE din Bulgaria
Cancelarul austriac Karl Nehammer a venit cu o nouă idee! Cât costă gardul pe care vrea să-l construiască la graniţa UE din Bulgaria
Începând de săptămâna viitoare, Austria va aplica criterii mai stricte de intrare în țară pentru a limita răspândirea variantei omicron.

Autoritățile austriece vor cere inclusiv un test Covid-19 negativ pentru oricine nu și-a făcut vaccinul de rapel, notează AFP.

Doar persoanele care au fost vaccinate sau care s-au vindecat recent de COVID-19 vor putea intra pe teritoriul țării începând de luni, a anunțat vineri Ministerul Sănătății într-o declarație. Locuitorii se pot întoarce acasă, dar se vor confrunta cu o carantină de 10 zile dacă nu sunt vaccinați. 

Trafic intens la frontieră. Au fost deschise 12 puncte de trecere

Cancelarul Karl Nehammer încearcă să țină sub control infecțiile, după ce carantina de trei săptămâni la nivel național s-a încheiat pentru majoritatea persoanelor, la sfârșitul săptămânii trecute.

De asemenea, Austria înființează un grup operativ pentru coronavirus, condus de un general de armată și de șeful medicilor națiunii. Grupul va dirija răspunsul sanitar înainte de următorul val așteptat de infecții cu varianta omicron și va pregăti Austria pentru vaccinările obligatorii începând cu luna februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel