Austria prelungește controalele la frontiera cu Slovacia
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Ce explicație au oferit autoritățile de la Viena
Ce explicație au oferit autoritățile de la Viena
Austria prelungeşte controalele la frontiera cu Slovacia cu încă 30 de zile, până la 26 ianuarie, a anunţat vineri Ministerul de Interne de la Viena, transmite agenţia APA.

Această măsură urmează după ce Republica Cehă a decis miercuri, la rândul său, să prelungească controalele de identitate la graniţa cu Slovacia cu 30 de zile.

Ministrul de interne austriac Gerhard Karner (ÖVP) a calificat măsura drept necesară pentru că, în lipsa ei, 'mafia traficanţilor' ar reacţiona imediat şi şi-ar devia traseele spre Austria.

Controalele la frontiera cu Slovacia sunt în vigoare de la sfârşitul lui septembrie. În acest interval au fost arestaţi la frontieră 19 traficanţi de fiinţe umane şi mai mult de 800 de persoane au fost oprite să traverseze ilegal graniţă, menţionează APA.

Citește și Austriecii au spus NEIN norvegienilor: Oferta pentru OMV nu este atractivă

La finele lunii octombrie, presa austriacă a informat că un consorţiu care cuprinde Aker ASA, firma mamă a celui de-al doilea mare producător de gaze din Norvegia, Aker BP, precum şi traderul global de mărfuri Trafigura şi fondul de investiţii Bluewater, şi-a exprimat interesul de a cumpăra 51% din divizia E&P a OMV. Oferta consorţiului norvegian, care nu include divizia OMV Petrom şi nici operaţiunile de explorare şi producţie ale OMV din Rusia, evalua un pachet de 51% din divizia de E&P a OMV undeva între 5,5 şi 7 miliarde de dolari. Citește mai departe AICI

Citește și Cancelarul austriac Karl Nehammer a venit cu o nouă idee! 

„Trebuie să rupem în sfârşit tabuul gardurilor”, a declarat joi, înaintea summitului UE de la Bruxelles, cancelarul federal Karl Nehammer, potrivit News.ro. La rândul său, ministrul pentru Europa, Karoline Edtstadler, a vorbit despre necesitatea unor „bariere fizice” pentru protecţia frontierelor externe.

„Gardurile în sine nu sunt nimic nou”, a explicat Nehammer referindu-se la barierele de la graniţa greco-turcă. „Doar că până acum statele naţionale sunt lăsate singure, Comisia Europeană nu eliberează fondurile”, este reproşul pe care şeful guvernului de la Viena îl face Bruxelles-ului. Citește mai departe

Citește și Cum a ajuns Austria să fie aservită Rusiei și de ce îi și place

Însă cel mai flexibil partener al Rusiei este Austria. În virtutea neutralității sale constituționale permanente, Austria se consideră o punte între Est și Vest. Dar când vine vorba de Rusia, Austria este un stat compromis. În loc să construiască poduri, Austria a săpat un tunel pentru Rusia în inima Europei. ... Serviciile secrete rusești găsesc, de asemenea, Viena foarte plăcută. Atunci când un oficial european din serviciile de informații a declarat pentru Financial Times că Austria este un "veritabil portavion" al activităților secrete rusești, acesta a exagerat - dar nu cu mult.  Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel