În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Amin Hassan Al-Nasser, șeful companiei petroliere saudite Aramco, a declarat că investițiile insuficiente în combustibilii fosili din ultimii ani riscă să provoace instabilitate globală și să o arunce omenirea în haos. Vorbind la Congresul Mondial al Petrolului, de la Houston, oficialul din Arabia Saudită a subliniat că ideea unei tranziții rapide spre energia verde, devenită una dintre temele dominante ale agendei internaționale, este construită pe scenarii nerealiste și pe ipoteze profund eronate.
Înaltul oficial saudit a îndemnat comunitatea internațională să se pregătească pentru o inflație galopantă și pentru revolte în masă dacă politica de investiții nu se va adapta la realitate. Potrivit lui Al-Nasser, pentru mulți, recunoașterea publică a rolului petrolului și gazelor în perioada de tranziție va fi neplăcută, dar consecințele unui astfel de pas ar fi mult mai puțin devastatoare.
În situația actuală, a reamintit șeful Saudi Aramco, prețurile carburanților devin prea mari. Prin urmare, coaliția globală pentru reducerea emisiilor începe să se destrame, ceea ce, la rândul său, riscă să încetinească tranziția energetică.
Citește și OMICRON a aruncat lumea cu 2 ani în urmă. Ce va fi mai departe
Citește și Va fi HAOS pe piața materiilor prime! Experții Saxo Bank nu exagerează
Jeff Miller, directorul general al grupului de servicii petroliere Halliburton, a fost de acord cu Al-Nasser. El a reamintit că, în ultimii șapte ani, sectorul petrolului și gazelor naturale a suferit de un deficit de investiții, fapt care a amplificat presiunile de mediu. Din acest motiv, Miller crede că, pentru prima dată după mult timp, ar putea apărea situația în care cumpărătorul caută de unde să cumpere petrol, iar producătorul să nu știe cui să-și vândă marfa.
Omul de afaceri a spus că, în general, majoritatea părților interesate din industrie și din politică sunt de acord cu această poziție, dar sunt reticente în a aborda în mod public subiectul, de teama unei reacții negative.
De amintit, în acest context, că grupul Shell și-a anulat planurile de dezvoltare a câmpului petrolier Kambo, din largul coastei britanice, în urma protestelor organizațiilor de mediu. În luna mai, compania a pierdut un proces împotriva ecologiștilor din Olanda și a fost obligată să reducă emisiile cu 45% până în 2030.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...