Verdict nemilos. Adrian Negrescu: Românii vor reveni la covrigi, ca în anii 1990
Analistul financiar Adrian...
''Legea privind piaţa internă britanică va încălca grav părţi esenţiale ale Acordului de retragere'', a menţionat Roth în scrisoarea respectivă, al cărei text a fost publicat marţi de săptămânalul german Der Spiegel.
''Acordul de retragere, care la urma urmei este un tratat internaţional, a fost negociat şi semnat doar acum nouă luni şi deja îl puneţi din nou sub semnul întrebării? Uniunea Europeană nu poate şi nu va accepta asta'', a adăugat demnitarul german.
El a subliniat că un acord privind relaţiile viitoare va fi posibil dacă atât Regatul Unit, cât şi UE dau dovadă de disponibilitate pentru un compromis, dar a precizat că blocul comunitar este bine pregătit dacă nu se va ajunge la un acord asupra relaţiilor post-Brexit.
Țara care INTERZICE folosirea animalelor sălbatice în circurile ambulante
La Bruxelles este în desfăşurare o rundă de negocieri oficiale între UE şi Regatul Unit, înaintea summitului extraordinar al UE din 1-2 octombrie consacrat evaluării progreselor şi eventualei adoptări a unei decizii de accelerare a pregătirilor blocului comunitar pentru scenariul absenţei unui acord.
Regatul Unit a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, la câteva zile după semnarea Acordului de retragere care includea condiţiile despărţirii.
Ţara a intrat de atunci într-o perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special legătura comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021. În cazul absenţei unui asemenea acord, viitoarea relaţie comercială dintre UE şi Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.
În virtutea protocolului privind Irlanda de Nord, această provincie britanică ar trebui să urmeze unele dintre regulile UE după perioada de tranziţie post-Brexit pentru a garanta absenţa frontierei fizice cu Republica Irlanda, membră a UE, şi pentru a evita reapariţia tensiunilor în această regiune.
Londra susţine că face eforturi pentru a ajunge la un acord, dar îşi menţine poziţia conform căreia orice acord trebuie să respecte suveranitatea ţării, în timp ce Uniunea Europeană afirmă că, dată fiind proximitatea Regatului Unit faţă de blocul comunitar, britanicii trebuie să accepte condiţii simetrice care să garanteze o concurenţă loială.
În urmă cu trei săptămâni, Comisia Europeană a dat termen Regatului Unit până la finalul lunii septembrie pentru a retrage proiectul de lege ce repune în discuţie angajamentele asumate de Londra în cadrul Brexitului, care a adus ''atingere gravă încrederii'', subliniind că Uniunea Europeană nu va ezita să se adreseze justiţiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul financiar Adrian...
Prețurile rămân ridicate în a doua zi a săptămânii.
După invazia rusă din 2022, companiile ucrainene care...
Botezat Rotunbot RT-G, dispozitivul este capabil să...
Ratele ridicate ale dobânzilor și cererea scăzută pun în...
După schimbările de guvernanță...
Europa, odinioară mare importator de gaz rusesc, a fost...
Grupaj de ştiri.
Europa își consumă rezervele de...
Preşedintele ales al SUA a...
Sebastian Burduja, ministrul...
Turismul din Bulgaria a înregistrat rezultate record în...
Programul nuclear al Iranului...
Administrația Biden pregătește noi sancțiuni economice...
Premierul Norvegiei critică...
Diplomatul de rang înalt al...
Rubla rusească recuperează teren după scăderile din...
5.588 de societăţi cu capital...
Paul Anghel, directorul ANPC,...
Canada accelerează eforturile...
Liderii Partidului Popular...
China anunță măsuri pentru dezvoltarea provinciilor...
Elementele rare sau pământuri...
Vinurile roșii franțuzești...