Şedinţă de Guvern, 22 mai. Deciziile zilei, la Palatul Victoria
Proiectele de acte normative...
Este și cazul celebrului investitor Howard Marks, care a lansat o serie de avertismente pe piață, cum ar fi evaluările excesive, care ar putea indica randamente slabe pe termen lung sau un declin semnificativ pe termen scurt.
Cinci semne care ar trebui să dea de gândit
Într-o notă recentă, cofondatorul și copreședintele Oaktree Capital Management a detaliat cinci semne care ar trebui să inspire prudență.
„Nu este surprinzător că randamentul unui investiții depinde în mare măsură de prețul plătit pentru a o achiziționa. De aceea, investitorii nu ar trebui să ignore evaluarea actuală a pieței”, a scris Marks într-un comentariu.
Similar bulei internetului
În mesajul său adresat pieței, el arată faptul că actualul raport preț/câștig (P/E) al S&P 500 este de 22. Bazându-se pe datele furnizate de JPMorgan Asset Management, Marks explică faptul că raporturi preț/câștig mai ridicate au condus istoric la randamente mai scăzute pe termen lung. Multiplicatorul actual de 22 se află aproape de limita superioară a intervalului și, conform datelor, acest nivel ar putea duce la randamente pe 10 ani cuprinse între +2% și -2%.
În loc să se manifeste printr-o performanță slabă pe termen lung, este posibil ca ajustarea acestui multiplu să se concentreze într-o perioadă scurtă, rezultând vânzări bruște și abrupte, similar cu prăbușirea bulei internetului de la începutul anilor 2000, a declarat Marks.
Un entuziasm exagerat
Pe lângă evaluare, Marks a criticat și „entuziasmul generat de noua tehnologie a inteligenței artificiale”. Potrivit lui, acest entuziasm exagerat s-ar fi putut extinde și către alte domenii ale tehnologiei de vârf. În plus, Marks este îngrijorat de „presupunerea implicită” că cele mai mari șapte companii din lume sunt prea mari pentru a da faliment.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Proiectele de acte normative...
Comisia Europeană spune „nu”...
Congresmanul republican Joe...
Uniunea Europeană urmează să trimită către SUA o propunere comercială...
Noi modificări aduse de ANAF,...
Statul schimbă criteriile...
Curs valutar BNR, 21 mai.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
Un program MBA (Master of...
UE vrea să taxeze coletele...
Dimitar Radev, guvernatorul...
Guvernul promite continuarea...
În 2023, din cele 10 regiuni...
CEC Bank continuă procesul de...
ASF avertizează că escrocii se...