Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Pe măsură ce armata îmbunătățește opțiunile de luptă și siguranță, bazându-se tot mai mult pe procesoarele computerelor, algoritmi și rețele interconectate, platformele majore și sistemele de arme au șanse mai mari de a suferi atacuri cibernetice.
Securitatea cibernetică și atacurile
Chiar dacă abordarea lumii cibernetice crește siguranța și potențialul de luptă al armatei, acest lucru deschide porțile atacurilor online.
Avionul de luptă F-35, de exemplu, a fost numit „computerul zburător” datorită multitudinii de noi dispozitive care includ fuziunea senzorilor de tip AI, vizualizări ale camerei la 360 de grade, legături de date îmbunătățite, o bază de date cu informații despre amenințări potențiale și sisteme de logistică computerizate extrem de avansate.
Citește și: Cel mai prețios avion de luptă al SUA are probleme la un element cheie
Deci, chiar dacă F-35 are un sistem incredibil de avansat, acesta poate să devină victima unui acat cibernetic și nu doar de cei care stau la vedere. Deci, în loc să vadă racheta care se îndreaptă spre el, sistemul de ghidarea a al pilotului F-35 ar putea fi perturbat, datele compromise sau traseul de zbor ar putea fi distrus.
O astfel de amenințare cibernetică nu a venit ca un element nou, nebănuit, pentru specialiștii în securitate cibernetică a Forțelor Aeriene sau pentru dezvoltatorii Lockheed Martin, aceștia toți au lucrat în ultimii ani pentru a asigura sisteme de arme și platforme majore împotriva acestor atacuri.
Chiar dacă F-35 extrem de digitalizat este un bun exemplu de cât de dependente pot fi sistemele militare mai noi de lumea cibernetică, există multe alte sisteme și arme iau această direcție ca de pildă dronele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...