Avioane de război în aer. F-35 împotriva MiG-35. Cine câștigă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
E de preferat să nu se ajungă la o confruntare
E de preferat să nu se ajungă la o confruntare
Publicația The National Interest a comparat două avioane de război: aparatul american F-35 și cel rusesc MiG-35. În același timp, experții publicației de peste Ocean precizează că pentru F-35, principalul adversar îl reprezintă avionul rusesc de atac din generația cinci, Su-27, în timp ce MiG-35 ar putea intra curând în producție de serie. Totuși, aceste mașini pot crea mari probleme avioanele de asalt ale SUA.

F-35 și MiG-35 au cam același gabarit, aparatul rusesc fiind ceva mai greu. De asemenea, ambele avioane sunt echipate cu același tip de radare, iar arsenalul lor este destinat atât bătăliilor aeriene, cât și atacurilor cu rachete și bombe asupra unor ținte terestre.

Pe de altă parte însă, MiG-35 dispune de o înaltă manevrabilitate, care-i permite să joace pe degete F-35 într-o eventuală confruntare în aer. În schimb, F-35 este cel mai modern avion din generația cinci, în timp ce MiG-35 încă aparține generației patru. În plus, numeroșii senzori cu care este echipat F-35 permit echipajului aparatului american să despisteze primul aparatul adversar. După care pilotul poate lansa imediat AIM-120.

Citește și NATO și SUA au testat o armă teribilă, modernizată pe mulți bani

Mai mult, MiG-35 este foarte vizibil, putând fi rapid localizat de dispozitele terestre de monitorizare. Ajungând însă față în cele, cele două avioane devine egale. Fiind aproape invizibil, F-35 poate ataca primul înainte ca echipalul rusesc să-și dea seama. Principalul avantaj al MiG-35 îl constituie noile lui aptitudini de luptă și numărul de rachete. În plus, noua aparatură de bord va permite piloților să evite, chiar și în ultimul moment, un eventual atac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel