În privința avionului militar, agenția RIA Novosti a precizat că a fost vorba despre un Boeing OC-136B, care a efectuat o misiune de observare deasupra teritoriului rus, în conformitate cu Tratatul cer deschis, semnat în 1992 și chemat, la acea dată, să sporească încrederea pe continentul european după încheierea Războiului rece. În virtutea acestui document, țările semnatare pot efectua astfel de zboruri pentru a se convinge că totul este în regulă.
Dacă precizarea a avut darul de a spulbera starea de panică este greu de spus. Un lucru este însă cert, și anume că, la Kremlin, starea de tensiune rămâne la cote ridicate, având în vedere că respectivul zbor de observație vine după ce generalul american David Goldfein, șeful Statului major al US Air Force, a anunțat că Pentagonul elaborează o nouă strategie de război împotriva Rusiei și Chinei.
Un fel de Cal troian
Iar principalul element al acestei noi strategii îl constituie ”pătrunderea nevăzută” în adâncul teritoriului inamicului. ”Este o schimbare fundamentală din punct de vedere tehnic, dar și militar”, a explicat generalul Goldfein, subliniind că, astfel, ”forțele armate americane vor obține un avantaj asimetric” în fața adversarului. El a adăugat că viitoarea strategie presupune implicarea tururor tipurilor de arme, dar vârful de lance ar urma să fie avionul de atac F-35.
Citește și Viitorul avion de luptă al americanilor. Ceva ieșit din comun!
Generalul a menționat, totodată, că punerea la punct a strategiei va dura aproximativ doi ani și va necesita cheltuieli de ordinul a 135 de miliarde de dolari. Comentând aceste informații, experții în domeniu au comparat planurile Pentagonului cu ”vechea tactică a Calului troian”. Unii analiști au pus chiar sub semnul îndoielii spusele generalului, amintind că, de regulă, proiectele adevărate sunt secrete, astfel că nimeni nu are voie să vorbească despre ele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În ultima ședință a actualului...
Premierul Ungariei, Viktor...
Danemarca a avertizat că marina...
Centrala electrică Mintia...
Compania Stoli Vodka, cunoscută anterior sub numele de...
Cei aproximativ 1,7 milioane de locuitori din capitala...
Dumitru Nancu, directorul...
Contractele futures la cacao au depășit pragul de 12.000...
O bombă plasată pe un scuter în...
Curs valutar BNR, 18 decembrie 2024.
Declaraţii ale premierului, la...
Agenţia Naţională de...
Poliția britanică poate confisca aproape 2,7 milioane de...
În luna octombrie 2024,...
Bitcoin atrage atenția...
Washingtonul avansează pe mai...
Partidele pro-europene, PSD,...
Partidele proeuropene care vor...
Un proiect legislativ...
Parlamentul României a adoptat...