ANAF introduce formularul 397. Cine depune și de când
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
"Pentru mulţi care ne acuzau că facem profit prea mare, am spus că profitul Hidroelectrica este mare dacă ne gândim la lucruri mici. Dacă ne comparăm cu companiile mari din sectorul energetic, dacă vrem să facem lucruri mari cu această companie, atunci nu mai e un profit atât de mare. Şi primul pas l-am făcut odată cu preluarea parcului eolian Crucea, care înseamnă o capacitate suplimentară de 108 MW într-o tehnologie nouă pentru Hidroelectrica. Practic, asigurăm o tranziţie de la surse de producere energie exclusiv bazate pe surse hidro către alte surse regenerabile şi vom rămâne o companie verde. Nu intenţionăm să ne oprim aici. Intenţionăm să mergem cu procesul de dezvoltare în paralel cu proiecte noi, cu proiecte pe alte tehnologii, cum ar fi tehnologia solară. Şi privim cu mare interes ceea ce întâmplă cu legislaţia offshore, pentru că şi aceasta este o zonă de mare interes pentru Hidroelectrica şi, odată ce se va finaliza aşezarea cadrului legislativ, cu siguranţă vom fi parte din ceea ce va însemna procesul investiţional în energie eoliană offshore în România, pentru că Marea Neagră are un potenţial extraordinar. Hidroelectrica este pregătită să investească în această zonă", a spus Badea.
Prețuri energie. Badea: Au existat discrepanțe FOARTE MARI (VIDEO)
Acesta a reiterat că listarea Hidroelectrica la bursă nu este un obiectiv nou, a reprezentat o prioritate şi compania s-a pregătit intens în acest sens, pe de o parte asigurând pregătirea internă în cadrul companiei, pe de altă parte pentru selectarea consultanţilor specializaţi care să ofere cele mai bune soluţii în cadrul procesului de listare.
"Din punctul meu de vedere este cea mai transparentă modalitate prin care se poate trece de la o companiei închisă, aşa cum este Hidroelectrica, către o companie publică, în care fiecare cetăţean poate să cumpere acţiuni şi să-şi plaseze economiile. Dar asta vine la pachet şi cu exigenţe în ceea ce priveşte performanţa companiei şi noi suntem pregătiţi să facem acest pas. În acelaşi timp, reprezintă o metodă suplimentară de capitalizare şi implementare a planului de dezvoltare a companiei", a explicat Bogdan Badea.
Pe de altă parte, el a subliniat că Hidroelectrica este o companie bancabilă, cu un potenţial de a investiţii enorm, dar are nevoie de predictibilitate, de o piaţă liberă, unde se poate creiona un business plan pe termen mai lung şi se poate face o prognoză de venituri care să facă sustenabile aceste investiţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...
Miercuri seară, Donald Trump a...
Reacția producătorilor auto nu...
Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...
Prețurile petrolului au scăzut...
România riscă să piardă...
Agenția Națională pentru Plăți...
Leul s-a apreciat, joi, 3...
Executivul a aprobat joi...
Dolarul s-a prăbușit, joi, la o...