Banc Post va dispărea la cumpăna dintre ani
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Pregările pentru inglobarea Bancpost în reţeaua Băncii Transilvania sunt pe ultima sută de metri. Este aşteptată aprobarea Băncii Naţionale a României iar dacă aceasta va fi obţinută, data efectivă a fuziunii va fi 31 decembrie 2018.

Potrivit proiectului de fuziune, ultima zi din acest an este şi ultima zi de funcţionare a Banc Post. „La această dată, Bancpost S.A. îşi încetează existenţa, fuziunea având ca efect dizolvarea fără lichidate şi transmiterea universală a întregului său patrimoniu către Banca Transilvania S.A., care astfel dobândeşte drepturile şi este ţinută de obligaţiile Bancpost S.A“, se arată în proiectul de fuziune.

Prin aceasta tranzacţie, Banca din Cluj se apropie vertiginos de Erste Bank, fiind aproape de a atinge locul întâi în privinţa cotei de piaţă în România.În ultimii zece ani, Banca Transilvania are o cotă de piaţă de 2,5 ori mai mare, urcând de pe locul şapte până pe doi, în vreme ce BCR a pierdut aproximativ patru puncte procentuale, menţinându-se însă lider.

De precizat că, Banca Transilvania a cumpărat Bancpost, cu o cotă de piaţă de 2,9%, într-o tranzacţie cifrată la  235-250 mil. euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel