Banca Angliei a devenit prima bancă care a realizat plăți prin blockchain
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Banca Angliei / sursa: Freepik.com
Banca Angliei / sursa: Freepik.com
Această tranzacție a fost realizată între mai multe bănci comerciale și Banca Angliei, care urmează să reglementeze acest mod de plăți. 

Instituția va crea o serie de sisteme de plăți reglementate, bazate pe blockchain, pentru multiple tipuri de monede din diferite țări, informează Euronews.com

Fnality, o firmă de plăți bazate pe blockchain, a declarat joi că acționarii Lloyds Banking Group, Santander și UBS au finalizat primele astfel de tranzacții din lume din fonduri deținute la o bancă centrală.

Fnality urmărește să reducă decalajul dintre tranzacțiile obișnuite și cele digitale pentru a reduce timpul și costurile de decontare, de gestionare a garanțiilor și de efectuare a plăților în timp real pentru tranzacțiile de pe piețele financiare la scară globală.

"Crearea unui nou sistem global de plăți de o asemenea anvergură este un eveniment care se întâmplă o dată la o generație", a declarat Hyder Jaffrey, director general pentru investiții și strategie la UBS.

Plățile în timp real au fost efectuate în lire sterline folosind un "Cont Omnibus" la Banca Angliei, introdus de banca centrală în 2021 pentru a stimula inovarea și concurența în domeniul plăților, permițând unui operator să pună în comun fondurile participanților.

Susținerea tranzacțiilor cu bani de la banca centrală oferă reasigurări pentru instituțiile care efectuează plăți.

Goldman Sachs, Barclays, BNP Paribas, BNY Mellon, CIBC, Commerzbank, DTCC, Euroclear, ING, KBC, Mizuho, MUFG Bank, Nasdaq Ventures, Nomura, Sumitomo Mitsui, State Street și WisdomTree sunt, de asemenea, acționari la Fnality, ceea ce arată că această companie are un sprijin global pentru ambițiile sale privind tranzacțiile blockchain.

"Pe măsură ce pășim în 2024, atenția noastră se concentrează asupra extinderii operațiunilor în contextul unui cadru reglementat, așa cum a fost stabilit de Banca Angliei, și asupra progresului constant către deblocarea de noi oportunități pe piață", a declarat Angus Fletcher, CEO al Fnality UK, într-un comunicat.

Fnality intenționează, de asemenea, să introducă mai multe bănci participante și să lanseze servicii conexe, cum ar fi decontarea digitală a titlurilor de valoare, operațiuni repo pe parcursul zilei și swapuri valutare pe parcursul zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel