Băncile americane au intrat în panică! Și doar criptomonedele sunt de vină
Autor: Andreea Craciun | 04 noi 2021 / 10:25
Una spun și alta fac
Una spun și alta fac
Marile bănci americane și-au condolidat efectivul de experți în criptomonede, angajând mii de asemenea specialiști. Pentru a-i atrage pe cei mai buni, respectivele instituții de pe Wall Street au venit cu oferte salariale greu de refuzat. 

Potrivit datelor firmei Revelio, specializată în resurse umane, informații preluate pentru prima portate pentru prima dată de Bloomberg, băncile și companiile financiare, printre care Goldman Sachs, Fidelity, JPMorgan Chase și Wells Fargo, au angajat peste 1.000 de persoane în al căror CV-uri se regăsea cuvândul "cripto".

Printre altele, Goldman Sachs a angajat 82 de profesioniști în domeniul criptomonedelor, Wells Fargo 74, Fidelity 68 și JPMorgan 63, potrivit Bloomberg. Reprezentanții de la Goldman Sachs, Fidelity și Wells Fargo nu au răspuns imediat la întrebările Business Insider. JPMorgan Chase a refuzat să comenteze. 

Într-un e-mail trimis către Insider, Revelio a precizat că datele sale se regăsesc "într-un studiu online care și-a propus să stabilească profilul persoanelor angajate de bănci, bănci de investiții și instituții de servicii financiare în ultima perioadă de timp".

Revelio a precizat, de asemenea, că au fost luate în calcul toate persoanele care au fost angajate începând cu 2019 și care menționează orice variație în jurul cuvântului "criptomonedă" (cryptomony) sau "crypto trading" în titulatura sau descrierea postului lor.

G Ad:

Citește și PREȚUL CORECT pentru Bitcoin, calculat de experții băncii JPMorgan

Aceste locuri de muncă au fost probabil oferite cu un bonus semnificativ. Potrivit Bloomberg, care citează date de la Johnson Associates, pentru un loc de muncă ce presupune activitate cu criptomonede salariul este cu 20-30% mai mare comparativ cu alt post echivalent din același eșalon, iar funcțiile de conducere sunt plătite cu 50% mai mult. Creșterile pentru experții în piața crypto sunt de aproximativ 9%, potrivit Revelio.

Numeroasele angajări pe acest palier vin în contradicție cu declarațiile publice ale directorilor de bănci privind criptomonedele. De exemplu, directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a spus recent că bitcoin este o monedă fără valoare, în timp ce directorul general al Morgan Stanley, James Gorman, a susținut că monedele virtuale nu reprezintă o parte semnificativă a activității instituției sale. În ciuda acestui fapt, instituția a adăugat câteva poziții în spațiul criptomonedelor, potrivit articolului din Bloomberg.

Între timp, bitcoin a atins maxime istorice de aproape 67.000 de dolari (58.000 de euro) în luna octombrie, după ce autoritățile de reglementare din SUA au aprobat primul fond tranzacționat la bursă pentru contractele futures pentru bitcoin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Greva STB are șanse mici să se termine

Șansele ca greva de la STB să se termine sunt foarte...

Testare gratuită COVID-19. Lista completă a farmaciilor

Ministerul Sănătății a modificat lista farmaciilor unde...

Cum afli câți bani ai la Pilonul II de pensii

În România există trei categorii de pensii, Pilonul 1 la...

Curs valutar BNR: Ce se întâmplă cu AURUL, LEUL și EURO

Moneda naţională s-a apreciat vineri în raport cu euro,...

Bloomberg: Renault vrea să-și extindă afacerea din China

Directorul general al Renault, Luca de Meo, s-a săturat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro