Băncile americane au intrat în panică! Și doar criptomonedele sunt de vină
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Una spun și alta fac
Una spun și alta fac
Marile bănci americane și-au condolidat efectivul de experți în criptomonede, angajând mii de asemenea specialiști. Pentru a-i atrage pe cei mai buni, respectivele instituții de pe Wall Street au venit cu oferte salariale greu de refuzat. 

Potrivit datelor firmei Revelio, specializată în resurse umane, informații preluate pentru prima portate pentru prima dată de Bloomberg, băncile și companiile financiare, printre care Goldman Sachs, Fidelity, JPMorgan Chase și Wells Fargo, au angajat peste 1.000 de persoane în al căror CV-uri se regăsea cuvândul "cripto".

Printre altele, Goldman Sachs a angajat 82 de profesioniști în domeniul criptomonedelor, Wells Fargo 74, Fidelity 68 și JPMorgan 63, potrivit Bloomberg. Reprezentanții de la Goldman Sachs, Fidelity și Wells Fargo nu au răspuns imediat la întrebările Business Insider. JPMorgan Chase a refuzat să comenteze. 

Într-un e-mail trimis către Insider, Revelio a precizat că datele sale se regăsesc "într-un studiu online care și-a propus să stabilească profilul persoanelor angajate de bănci, bănci de investiții și instituții de servicii financiare în ultima perioadă de timp".

Revelio a precizat, de asemenea, că au fost luate în calcul toate persoanele care au fost angajate începând cu 2019 și care menționează orice variație în jurul cuvântului "criptomonedă" (cryptomony) sau "crypto trading" în titulatura sau descrierea postului lor.

Citește și PREȚUL CORECT pentru Bitcoin, calculat de experții băncii JPMorgan

Aceste locuri de muncă au fost probabil oferite cu un bonus semnificativ. Potrivit Bloomberg, care citează date de la Johnson Associates, pentru un loc de muncă ce presupune activitate cu criptomonede salariul este cu 20-30% mai mare comparativ cu alt post echivalent din același eșalon, iar funcțiile de conducere sunt plătite cu 50% mai mult. Creșterile pentru experții în piața crypto sunt de aproximativ 9%, potrivit Revelio.

Numeroasele angajări pe acest palier vin în contradicție cu declarațiile publice ale directorilor de bănci privind criptomonedele. De exemplu, directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a spus recent că bitcoin este o monedă fără valoare, în timp ce directorul general al Morgan Stanley, James Gorman, a susținut că monedele virtuale nu reprezintă o parte semnificativă a activității instituției sale. În ciuda acestui fapt, instituția a adăugat câteva poziții în spațiul criptomonedelor, potrivit articolului din Bloomberg.

Între timp, bitcoin a atins maxime istorice de aproape 67.000 de dolari (58.000 de euro) în luna octombrie, după ce autoritățile de reglementare din SUA au aprobat primul fond tranzacționat la bursă pentru contractele futures pentru bitcoin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel