AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Deciziile importante luate de cele trei bănci centrale:
Banca centrală a Norvegiei a menținut joi rata dobânzii de politică monetară la nivelul maxim al ultimilor 16 ani, de 4,50%, așa cum se așteptau analiștii, și a amânat previziunile de reducere a ratei dobânzii până în 2025.
Proiecțiile băncii centrale prevăd mai multe reduceri în 2025 de 0,75 puncte procentuale, a declarat guvernatorul Norges Bank, Ida Wolden Bache, într-o conferință de presă.
Coroana norvegiană a crescut și s-a tranzacționat astăzi la 11,29 față de euro, de la 11,35 chiar înainte de anunțul comitetului de politică monetară.
Norges Bank a declarat luna trecută că o reducere a dobânzii ar putea fi amânată dincolo de previziunile sale anterioare din septembrie, dar a refuzat să ofere o prognoză specifică, pe fondul unei inflații persistente și al unei monede norvegiene slabe.
Banca Angliei a optat joi pentru menținerea ratelor dobânzilor, dar a descris decizia ca fiind echilibrată, după ce inflația din Marea Britanie a atins ținta de 2%.
Atenția se va îndrepta acum către perspectivele unei reduceri a ratei dobânzii în luna august.
Cu toate acestea, economiștii spun că ratele ridicate ale inflației din anumite domenii precum serviciilor, sugerează potențialul unei presiuni ascendente continue.
Lira sterlină britanică și-a extins pierderile față de dolarul american, tranzacționându-se cu 0,3% mai puțin, la 1,267 dolari, la ora 15:00.
Banca Națională a Elveției a redus joi rata dobânzii cheie cu 25 de puncte de bază, până la 1,25%, continuând reducerile într-un moment în care sentimentul privind relaxarea politicii monetare rămâne tensionat în rândul marilor economii.
Francul elvețian s-a depreciat în urma anunțului, euro a câștigat 0,3% iar dolarul american a crescut cu 0,5% față de moneda elvețiană în jurul orei 11:00.
În urma deciziei de joi, banca centrală elvețiană și-a fixat prognoza condiționată pentru inflație la 1,3% pentru 2024, 1,1% pentru 2025 și 1,0% pentru 2026. Inflația țării a stagnat la 1,4% în luna mai, după o creștere în aprilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...