Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
"Anul acesta, în 2021, nivelul sporurilor a fost îngheţat la nivelul anului 2020. Aşadar, ceea ce am propus pentru construcţia bugetului de stat are la bază îngheţarea sporurilor şi salariilor la nivelul lui 2020. Simultan însă, facem o analiză temeinică a acestor sporuri şi nu intrăm populist în subiectul sporuri, pentru că pentru o bună parte a angajaţilor în sistemul bugetar sporurile în loc să fie pentru o categorie profesională sau pentru motivare, au ajuns să fie completări la salariu şi sunt meserii sau categorii profesionale care merită salarii decente.”, a precizat ministrul Muncii.
Pensionari în FLOAREA VÂRSTEI, zeci de MII de LEI
Raluca Turcan a explicat că dorește ca salariu de bază să crească, chiar dacă sporurile vor fi tăiate.
“Noi la Ministerul Muncii stabilim principiile. După care chemăm ministerele de resort să intre cu analize pe fiecare domeniu. Nu pot eu, de la Ministerul Muncii, chiar dacă lucrăm într-un grup de lucru cu reprezentanţi din mai multe ministere, să intrăm în detaliu pe sporurile din Sănătate sau din Justiţie. Acolo trebuie să vină miniştrii de resort, să spună cum ar vedea ei aşezarea în domeniile lor de competenţă”, a mai precizat ministrul Muncii.
Turcan spune că decizia privind scăderea și din salariile unde vor fi tăiate sporurile este o una politică.
“Principiul de la care noi plecăm este acela să nu scadă veniturile însă, dacă, de exemplu, se elimină anumite sporuri, poate la nivelul unor salarii foarte mari ar putea să se opereze mici modificări, întrucât trebuie să gândim şi partea de sustenabilitate. Ar putea să scadă salariile foarte mari, nu este încă o decizie luată. Noi am vrea ca sporurile să-şi atingă cu adevărat scopul pentru care au fost create, pentru categorii, anumite meserii, anumite condiţii sau pentru a fi motivante. Să reaşezăm salariile de bază şi aici există două posibilităţi, vom vedea pe care se va merge.", a adăugat ministrul Muncii.
"Fie unele salarii sau venituri foarte mari vor fi afectate prin eliminarea unor sporuri, fie vor fi îngheţate unele venituri şi celelalte vor avea o creştere mai rapidă astfel încât să le ajungă din urmă. Nu este încă o decizie luată, dar cam acestea ar fi posibilităţile”, a mai declarat Raluca Turcan la “Insider politic”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...