Bătălie mare pentru preluarea Equans, nou creata divizie a grupului Engie
Autor: Mara Ivan | 13 oct, 15:37
Este o divizie de servicii
Este o divizie de servicii
Compania franceză de inginerie SPIE s-a retras din cursa pentru achiziţionarea Equans, nou creata divizie de servicii a grupului energetic francez Engie, transmite Reuters.

În urma retragerii, rămân încă trei candidaţi: Bouygues, Eiffage şi Bain Capital.

SPIE, care a depus o ofertă non-angajantă pentru Equans în 6 septembrie, fusese selectată să participe la faza de due diligence.

SPIE "consideră că informaţiile disponibile ca parte a fazei de due diligence nu sunt suficiente pentru a permite companiei să pregătească o ofertă cu caracter obligatoriu care să îndeplinească standardele şi obiectivele sale", se arată în comunicatul firmei franceze. "Prin urmare, şi în pofida justificării strategice a proiectului, SPIE a decis să oprească toate activităţile legate de Equans şi nu va depune nicio ofertă la finalul acestei faze de due diligence", a informat SPIE.

Equans furnizează servicii de energie şi gestionarea facilităţilor pentru diverse companii şi are aproximativ 40% din forţa totală a Engie.

G Ad:

Citește și Uitați de PREȚURI MICI la gaze naturale. Sfatul specialiștilor pentru consumatori

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că valoarea tranzacţiei este estimată la aproximativ cinci-şase miliarde de euro.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi are 4.000 de angajaţi. 

Ştiri Recomandate

Evergrande revine în forță! Răul a trecut? Euforie la bursă

Cel mai mare dezvoltator imobiliar al Chinei, Evergrande...

CNAIR: Transfăgărăşanul se închide ASTĂZI

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, pe DN 7C...

OMS, anunț de ultimă oră privind SFÂRȘITUL pandemiei

Pandemia de COVID-19 va lua sfârşit "când lumea va alege...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro