Reglementarea, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, permite ca zece zile lună angajaţii să lucreze de la distanţă. Este mai strict decât actualul sistem, conform căruia angajaţii trebuie să fie la birou cel puţin opt zile pe lună.
"Noile reglementări au fost adoptate în urma unei analize a situaţiei din 2022 şi a discuţiilor cu reprezentanţii angajaţilor. Le vom revizui la fiecare doi ani", a precizat un purtător de cuvânt al BCE.
Angajatorii din întreaga lume fac presiuni asupra angajaţilor să petreacă mai mult timp la birou, după ridicarea restricţiilor, deşi aranjamentele flexibile rămân populare în rândul lucrătorilor. Unele firme oferă angajaţilor reduceri la mâncarea consumată la birou pentru a-i stimula.
Un recent studiu al LinkedIn sugerează că munca de acasă nu mai este atât de căutată în Marea Britanie, după ce creşterea şomajului a sporit puterea companiilor.
Noua politică a BCE vine în contextul în care reprezentanţii angajaţilor sunt nemulţumiţi de planificata majorare a salariilor cu 4% anul viitor, deoarece rata inflaţiei ar urma să depăşească 8%.
Guvernul a aprobat alocarea a 1,9 miliarde lei din impozitul asupra veniturilor suplimentare ale titularilor de acorduri petroliere în vederea plăţii măsurilor de plafonare şi compensare la energie.
"Actul normativ prevede alocarea a 1,9 miliarde lei din impozitul asupra veniturilor suplimentare ale titularilor de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore şi onshore de adâncime pentru plata măsurilor de plafonare şi compensare la energie. Este vorba de sprijinul pentru clienţii casnici şi noncasnici, clienţi finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale şi pentru aplicarea compensărilor către furnizorii care trebuie să livreze energie electrică şi gaze naturale clienţilor finali la un preţ inferior costurilor", informează Guvernul, prin intermediul unui comunicat.
Hotărârea de Guvern vizează alocarea de fonduri rezultate din colectarea impozitului asupra veniturilor suplimentare în contul special prevăzut la art. 20 alin. (8) din Legea nr. 256/2018.
"Sumele datorate de titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore şi onshore de adâncime ca impozit asupra veniturilor suplimentare se colectează într-un cont special utilizat pentru finanţarea înfiinţării şi extinderii reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi a racordurilor la sistemul naţional de transport gaze naturale. Din acest cont pot fi alocate, prin hotărâre a Guvernului, fonduri pentru finanţarea şi altor investiţii şi activităţi de restructurare în domeniul energiei, precum şi pentru alimentarea contului prevăzut la art. 15 alin. (6) din OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023", prevede nota de fundamentare a actului normativ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...