BCE va reduce, foarte probabil, ratele dobânzii săptămâna viitoare, spune unul dintre membrii consiliului

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
BCE / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
BCE / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
După o reducere considerabilă în septembrie, de 0,50%, Banca Centrală Europeană se pregătește să ia o măsură asemănătoare în această lună.

Banca Centrală Europeană (BCE) va reduce „foarte probabil” dobânzile săptămâna viitoare, a declarat miercuri directorul de politică monetară Francois Villeroy de Galhau, conform Reuters.

„O reducere este foarte probabilă și nu va fi ultima, ritmul depinzând de modul în care evoluează lupta împotriva inflației”, a declarat Villeroy pentru postul de radio franceinfo.

Villeroy, care este și șeful băncii centrale franceze, a declarat că BCE va reduce probabil ratele dobânzilor la sfârșitul acestei luni din cauza creșterii economice slabe.

BCE a redus ratele deja de două ori în acest an, inițial la niveluri record, iar piețele se așteaptă la o nouă relaxare a politicii în octombrie și decembrie, deoarece inflația scade mai rapid decât au prevăzut analiștii.

Randamentele obligațiunilor din zona euro au fost stabile miercuri, menținându-se peste minimele de săptămâna trecută, investitorii așteptând un nou impuls înainte de reuniunea de politică monetară a Băncii Centrale Europene de săptămâna viitoare.

Următoarea mișcare a Fed

Miercuri, investitorii vor primi vești în cadrul reuniunii Fed din această lună, care vor dezvălui noi detalii despre ceea ce, la un moment dat, părea a fi o deteriorare a pieței forței de muncă, care s-au încheiat cu acordul tuturor factorilor de decizie, cu excepția unuia, pentru o reducere de 50 de puncte de bază.

Estimările pentru o altă mare reducere în noiembrie au fost temperate după ce ultimele date privind salariile din sectorul neagricol au indicat rezultate slabe.

Piețele aproximează acum o probabilitate de aproximativ 85% de reducere cu un sfert de punct de bază, sau o probabilitate redusă ca Rezerva Federală să lase ratele neschimbate, a arătat instrumentul CME FedWatch. Această estimare vine în contextul în care, în septembrie, Fed redus costurile de împrumut cu 50 de puncte de bază.

Raportul privind indicele prețurilor de consum din septembrie care va fi publicată joi va fi principala informație care va schimba cursul deciziilor monetare ale Fed, de pe 6-7 noiembrie.

„Datele privind inflația din SUA din această săptămână și viitoarele câștiguri corporative vor fi esențiale pentru susținerea revenirii dolarului american și vor trebui să consolideze narațiunea excepționalismului SUA”, au scris analiștii de la Westpac IQ într-o notă.

Dolarul a stagnat miercuri, oferind o oarecare ușurare yenului și altor valute importante după o creștere bruscă până la un maxim al ultimelor șapte săptămâni săptămâna trecută, în timp ce investitorii au făcut o pauză pentru a evalua perspectivele ratei dobânzii perfromate de Fed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Găini / Foto: Freepik
Teraplast / FOTO: Facebook Teraplast
Ministrul Novak este destul de încruntat
La bursă
Fermier
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Uraganul Milton văzut de pe Stația Spațială Internațională / Foto / NASA
Maria Junghiatu, partener în cadrul TPA România
Bani / Foto: DCBusiness
Grafic / FOTO: Freepik

Cine sunt cei mai mari gestionari de fonduri din lume

Taxe de administrare reduse, o gamă largă de produse,...

Cumparaturi
Premier League / Fotomontaj: Oana Pavelescu
Curs valutar
Foto: Politia de Frontiera
Motor de avion / sursa foto: Freepik.com
Laurenţiu Neculaescu. Foto: Crişan Andreescu
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/birou-masa-de-lucru-laptop-barba-i-6803551/
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Exploatare de litiu
Ședință de Guvern
Bursa / sursa foto: Pexels.com
Foto: pexels.com

pixel