Belgia cumpără avioane de luptă F-35 pentru 3,4 miliarde euro
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Belgia a ales avioane de luptă F-35 produse de compania americană Lockheed Martin, în detrimentul aeronavelor Typhoon ale consorţiului european Eurofighter şi Rafale ale producătorului francez Dassault, pentru a-şi înlocui flota îmbătrânită de avioane F-16, a anunţat joi guvernul belgian.

Premierul belgian Charles Michel a precizat că este vorba de o serie de achiziţii militare grupate ce cuprind de asemenea drone, fregate, detectoare de mine şi vehicule blindate, din care o parte au fost deja anunţate şi cu care Belgia se va dota "atât în cadrul NATO cât şi în cadru european".

"Avioanele şi dronele sunt americane, celelalte echipamente sunt europene şi beneficiile economice vor reveni Belgiei, întregii ţări", a adăugat Michel în cadrul unei conferinţe de presă.

Termenul limită pentru decizia mult aşteptată de achiziţie a 34 de avioane noi era 29 octombrie.

Industria aerospaţială se aştepta ca guvernul să facă un anunţ în acest sens în iulie, înainte de summitul NATO de la Bruxelles. Valoarea aeronavelor, care ar urma să fie livrate până în 2023, este estimată la 3,6 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel