Bentley concediază un sfert din angajați
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Bentley este obligată să să ia măsuri drastice
Bentley este obligată să să ia măsuri drastice
Bentley Motors Ltd. intenționează să reducă până la 1.000 de locuri de muncă în U.K., ceea ce înseamnă aproximativ un sfert din forța sa de muncă, pentru a reduce costurile și a recupera din pierderile produse de criza coronavirusului și după ani de profitabilitate slabă.

Această mișcare vine peste alte 2.000 de concedieri tot în industria auto britanică ce au fost anunțate săptămâna aceasta, în timp ce producătorii europeni de autovehicule, camioane și piese de schimb și-au stabilit planurile pentru a elimina aproape 50.000 joburi de la începutul pandemiei, potrivit Bloomberg.

Bentley, deținută de Volkswagen AG, intenționează să reducă cheltuielile prin măsuri voluntare, dar „nu poate exclude viitoarele concedieri obligatorii”, a declarat vineri producătorul auto, cu sediul în Crewe, Marea Britanie. 

Industria auto europeană a fost grav afectată de pandemie, fabricile și showroom-urile fiind obligate să se închidă timp de câteva săptămâni, în timp ce guvernele au impus carantine pentru a controla răspândirea bolii. Vânzările de autoturisme s-au prăbușit în aprilie, s-au îmbunătățit puțin luna trecută și sunt așteptate creșteri dar numai pe măsură ce economiile încep să se redeschidă în iunie.

În Germania toate benzinăriile vor asigura și încărcare electrică

Vânzărilor auto în Marea Britanie au scăzut cu 89% în luna mai în timp ce în Germania și Franța au scăzut cu 50%.

Bentley se luptă deja de ceva vreme șă-și îmbunătățească veniturile, pe fondul incertitudinii persistente în ceea ce privește planurile U.K. de a părăsi Uniunea Europeană. Compania a raportat 65 de milioane de euro profitul operațional anul trecut, în condițiile în care livrările la nivel mondial au crescut cu 5%, până la 11 006 de mașini, după ce a suferit o pierdere de 288 de milioane de euro în 2018.

Pe lângă reducerea costurilor, restructurarea este concepută pentru a accelera dezvoltarea de vehicule noi, pentru a respecta normele de emisii mai stricte. Bentley intenționează să ofere o variantă cu motor hibrid pentru fiecare model până în 2023 și să lanseze prima sa mașină complet electrică în 2026.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel