Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
La benzinărie
La benzinărie
Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care s-au modificat într-un mod interesant. 

S-au scumpit doar două dintre referințe. Mai exact au crescut prețurile cele mai mici la benzina și motorină comparativ cu valorile de marți. De aceea se poate vorbi despre o reașezare a tarifelor. Oricum, pe piețele internațional prețul petrolului a scăzut ușor, dar este evident că nu va exista, cel puțin deocamdată, vreun raliu care să răstoarne situație. 

Investitorii au înțeles că în Orientul Mijlociu situația nu o va lua razna și, prin urmare, s-au calmat într-o oarecare măsură. Ceea ce nu înseamnă că starea de tensiune a trecut sau că piața s-a relaxat. Nici pe departe. Încordarea se menține, dar nu la cote maxime. Dacă lucrurile se schimbă pe teren luând o turnură nedorită dar anticipată, cu siguranță vor mai exist mișcări ascendente la prețurilor. 

Prin urmare, prețul petrolului marca Brent din Marea Nordului, de referință în Europa, a coborât sub 90 de dolari/baril, alunecând până aproape de 89 de dolari, în timp ce țițeiul american WTI s-a ieftinit cu zece cenți pe baril, ajungând la 85,26 în cursul tranzacțiilor de dimineață. Iată, în aceste condiții, care sunt prețurile afișate de benzinăriile de București, așa cum sunt ele prezentate de site-ul peco.online. 

BENZINA STANDARD 

Cel mai mic preț: 7,31 lei/litru, în creștere cu trei bani față de valoarea de marți (Petrom, str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A)

Cel mai mare preț: 7,47 lei/litru, neschimbat (câteva benzinării Rompetrol, precum cea de pe Șos Gheorghe Ionescu Sinești 46-48, mai multe stații OMV, cum ar fi cea de pe str. Bucureștii Noi 141-143 și 8 stații MOL, inclusiv cea de pe str. Odăi nr. 425)

BENZINA SUPERIOARĂ

Cel mai mic preț: 7,82 lei/litru (Petrom, str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A)

Cel mai mare preț: 8,12 lei/litru (OMV, Șos Colentina 446 și trei benzinării MOL, două din Colentina, una de pe str. Chișcani 1)

MOTORINA STANDARD 

Cel mai mic preț: 7,51 lei/litru, mai scump tot cu trei bani față de prețul de marți (Lukoil, bd. Preciziei 34, Socar, str. Vasile Lascăr 141A)

Cel mai mare preț: 7,63 lei/litru (cele mai multe dintre benzinăriile MOL)

MOTORINA SUPERIOARĂ 

Cel mai mic preț: 7,87 lei/litru, mai mult cu trei bani (Lukoil, bd. Preciziei 34, Petrom, str. Dr Herescu Petre 2A)

Cel mai mare preț: 8,14 lei/litru (două stații MOL, ambele de pe șoseaua Colentina, una la nr. 258, cealaltă la nr. 374E).  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel