Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Cei doi promotori ai proiectului, masterandul Mircea Moldovan ajutat de inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, lucrează acum la un prototip al invenţiei.
"Pentru noi Premiul "Prof. ing. Dimitrie Leonida", oferit de Muzeul Naţional Tehnic, înseamnă foarte mult deoarece ne reconfirmă, din partea unor specialişti de marcă, faptul că viitorul transporturilor va fi unul nepoluant. Cred că spre această direcţie ar trebui să ne îndreptăm atenţia în cercetare şi inovare. Este clar că utilizarea propulsiei alternative şi a surselor de încărcare autonome, cum sunt cele solare sau eoliene, vor fi domeniile de forţă ale următorilor o sută de ani", a declarat, pentru Agerpres, inventatorul Corneliu Birtok Băneasă.
Potrivit acestuia, proiectul Paco's Custom Solar Bike (PCSB) este gândit în baza unui concept original care propune o variantă de încărcare alternativă a bateriilor de la o bicicletă electrică. Panourile solare sunt integrate în cadrul de metal al bicicletei, în aşa fel încât biciclistul să nu fie deranjat de prezenţa acestora, iar producţia de energie să fie maximă.
Încărcarea bateriei este gestionată de un controler, acesta având şi rolul de a prelungi durata de viaţă a acumulatorului din sistemul fotovoltaic, susţine inventatorul. Motorul are o funcţie de recuperare a energiei la acţionarea frânei de mână sau atunci când bicicleta coboară o pantă, ceea ce permite creşterea autonomiei de circulaţie.
Pentru a economisi energia, farul şi stopul bicicletei sunt pornite şi oprite automat. Energia solară devine principalul element de propulsie al bicicletei în situaţia în care persoana care o foloseşte este obosită, ar avea nevoie de un timp de repaus, dar doreşte să nu se oprească din drum.
Conceptul de unicat al bicicletei aparţine lui Mircea Moldovan, cunoscut mai mult sub apelativul de Pako, datorită modelelor deosebite pe care le-a propus prietenilor săi încă din 2013, când a început această activitate ca un hobby. Bicicletele sale sunt diferite între ele prin forma cadrului şi a ghidonului, mărimea roţilor, a pedalelor sau tiparul şeii, fiecare fiind unicat.
În prezent, Mircea Moldovan - Pako este masterand anul I la Facultatea de Inginerie din Hunedoara (FIH) - Universitatea Politehnica Timişoara, el colaborând cu inventatorul Corneliu Birtok Băneasă - asistent universitar în cadrul FIH - şi Asociaţia CorneliuGroup cercetare- inovare, în promovarea acestui concept de bicicletă solară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...