Biden cere celor doi mari producători de medicamente pentru slăbit să reducă prețurile
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Medicamente
Medicamente
Președintele american Joe Biden și senatorul Bernie Sanders au făcut apel la Novo Nordisk și Eli Lilly să reducă prețurile medicamentelor lor pentru pierderea în greutate și diabet, într-un articol de opinie publicat marți în USA Today.

Cererea în creștere pentru medicamentele produse de cele două companii, care s-au dovedit a ajuta pacienții să piardă în medie până la 20% din greutate, a propulsat acțiunile producătorilor de medicamente la niveluri record și i-a determinat pe unii experți să se aștepte ca piața acestor tratamente să ajungă la 150 de miliarde de dolari până la începutul anilor 2030.

Mai mult de 40% dintre americani sunt obezi, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

"Dacă prețurile acestor medicamente nu sunt reduse substanțial, ele au potențialul de a falimenta sistemul american de sănătate", au declarat Biden și Sanderssaid.

"Dacă Novo Nordisk și alte companii farmaceutice refuză să reducă substanțial prețurile medicamentelor eliberate pe bază de rețetă în țara noastră și să pună capăt lăcomiei lor, vom face tot ce ne stă în putere pentru a le pune capăt. Novo Nordisk trebuie să reducă substanțial prețul Ozempic și Wegovy."

O rezervă lunară de Ozempic, medicamentul Novo pentru diabet, are un preț de 935,77 dolari în SUA, în timp ce tratamentul pentru obezitate Wegovy are un preț de 1.349,02 dolari pe lună, conform site-ului web al producătorului de medicamente.

Mounjaro, un medicament pentru diabet produs de Eli Lilly, care este, de asemenea, utilizat pentru pierderea în greutate, costă aproximativ 1.100 de dolari pe lună.

Acțiunile producătorului danez de medicamente Novo Nordisk au scăzut cu aproape 3%, în timp ce cele ale Eli Lilly au scăzut cu 3,2% în tranzacțiile de dimineață.

Deși Biden și Sanders nu au spus ce măsuri ar putea lua, ambii au pus presiuni în trecut asupra producătorilor de medicamente pentru a le reduce prețurile.

Anul trecut, Sanders a interogat producătorii de insulină, inclusiv Novo și Lilly, și intermediarii de produse farmaceutice cu privire la rolul lor în menținerea prețurilor ridicate ale medicamentelor și este de așteptat să-l interogheze pe directorul general al Novo Nordisk, Lars Jorgensen, cu privire la prețul Ozempic și Wegovy în septembrie.

Legea privind reducerea inflației, semnată de Biden și promulgată în 2022, urmărește să economisească 25 de miliarde de dolari anual până în 2031 prin obligarea producătorilor de medicamente să negocieze prețurile anumitor medicamente scumpe cu centrele americane Medicare și Medicaid Service.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Amenințare cibernetică: Sunt vizați utilizatorii de Android

Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică...

Grecia instaurează săptămâna de lucru de șase zile

Este modalitatea prin care guvernul pro-business al...

Cea mai bună veste de astăzi pentru românii care au rate

Veşti bune pentru românii care au credite bancare. 

Fostul CEO al Microsoft, mai bogat decât Bill Gates

A fost printre primii angajați ai Microsoft în 1980,...

Jeff Bezos pune la vânzare o mare tranșă de acțiuni Amazon

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, spune că va vinde încă 25...

RO e-Transport: Clarificări utile pentru companii

Specialiștii EY România - Georgiana Iancu, Partener,...


pixel