Bill Gates a bătut palma cu Boris Johnson pentru 400 milioane lire sterline
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bill Gates, prima CONFESIUNE despre predicţia CORONAVIRUSULUI
Bill Gates, prima CONFESIUNE despre predicţia CORONAVIRUSULUI
Premierul britanic Boris Johnson a anunțat un parteneriat cu Bill Gates pentru un proiect de 400 de milioane de lire sterline. Potrivit unui comunicat postat pe site-ului oficial al guvernului de la Londra, acordul ar trebui să accelereze dezvoltarea energiei verzi și să atingă obiective pentru zero emisii de carbon până în 2050.

Acordul prevede, printre altele, stimularea tranziției către tehnologii ecologice. Regatul Unit a angajat deja cel puțin 200 de milioane de lire sterline pentru a dezvolta și implementa noi proiecte. Alte 200 de milioane vor fi asigurate de compania lui Gates, Breakthrough Energy Catalyst.

Prin proiectele sale, Breakthrough Energy Catalyst se concentrează pe hidrogenul verde, stocarea de energie pe termen lung, combustibilul durabil pentru aviație și sistemele de captare a CO2 din aer.

Johnson a declarat că parteneriatul va contribui la accelerarea revoluției industriale verzi. „Putem atinge obiectivele noastre ambițioase din domeniul schimbărilor climatice numai dacă extindem rapid aplicarea noilor tehnologii, cum ar fi hidrogenul ecologic, curat și combustibilii de aviație durabili, tehnologii care păreau imposibile în urmă cu doar câțiva ani”, a spus premierul britanic.

În septembrie 2021, Bill Gates a strâns aproape 1 miliard de dolari pentru Breakthrough Energy Catalyst de la șapte mari companii americane. Miliardarul a spus că este necesară o „nouă revoluție industrială” dacă lumea vrea să evite o catastrofă climatică. Potrivit lui Gates, compania sa oferă o oportunitate pentru investiții eficiente în viitorul tehnologiilor curate.

Investitorii care au avut încredere în ideea lui Gates sunt Microsoft, BlackRock, General Motors, American Airlines, Boston Consulting Group, Bank of America și ArcelorMittal. Banii vor merge pentru proiectul Breakthrough Energy Catalyst, care este responsabil pentru producerea de noi soluții pentru a sprijini o economie cu zero emisii de carbon.

Citește și Bill Gates, mesaj ȘOCANT: Treziți-vă până nu e prea târziu

Gates a spus că, dacă omenirea vrea să evite o catastrofă climatică, se impune o „nouă revoluție industrială”. „Jumătate din tehnologiile necesare pentru a obține zero emisii fie nu există, fie sunt prea scumpe pentru majoritatea lumii”, a spus el.

„Catalyst trebuie să facă diferența și să ofere o modalitate eficientă de a investi în viitorul tehnologiilor curate.” Programul va dezvolta tehnologii pentru captarea carbonului și stocarea pe termen lung a energiei, precum și pentru producerea de hidrogen curat și combustibili ecologici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel