Urmărește dezbaterea live

Bill Gates: Avem nevoie de o MINUNE! Altfel, va fi vai și amar
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Până nu este prea târziu
Până nu este prea târziu
Dacă până acum unii și alții l-au acuzat că ar intenționa să implanteze cipuri în corpul oamenilor prin intermediul vaccinurilor COVID-19, co-fondatorul gigantului Microsoft are acum toate șansele să fie numit omul care aduce numai vești proaste, apocaliptice. Deși sunt doar atenționări, semnale de alarmă, încercări de semnala și alte pericole, știute dar oarecum ignorate, care ne pândesc pe noi, toți oamenii. 

De această dată, miliardarul american a vorbit despre ceea ce el consideră a fi cea mai mare provocare pentru omenire - neutralizarea, până în 2050, a efectelor generate de încălzirea globală până în 2050. Într-un interviu cu National Public Broadcasting Corporation din Australia, omul de afaceri a precizat că se referă la etapa în care oamenii vor înceta să sporească volumul emisiilor cu efect de seră și vor reduce la zero influența negativă a acestora asupra climei. 

Gates a menționat că emisiile de gaze cu efect de seră sunt asociate cu energia derivată din arderea cărbunelui, petrolului și gazelor. El a sugerat că, în viitor, energia nucleară ar trebui să devină o sursă permanentă de energie, deoarece energia solară și eoliană nu sunt capabile să îndeplinească mereu această funcție

„Cred că avem nevoie de o invenție miraculoasă pentru a face bateriile de 20 de ori mai ieftine, permițând, astfel, stocarea sezonieră a energiei - în acest caz, vom exista câteva săptămâni fără soare și vânt, dar oamenii vor dispune, totuși, de căldură. ... Iar dacă nu, vom avea nevoie de altă minune. Și anume ca 25% din energie generată să fie disponibile, indiferent de vreme", a spus el, adăugând că fisiunea nucleară și fuziunea termonucleară sunt" singurele lucruri care pot funcționa la această scară ".

Citește și IBUPROFEN. Britanicii au DESCOPERIT ceva. Aveți GRIJĂ

În același timp, Gates a subliniat că încrederea în energia nucleară va începe să se formeze atunci când va deveni mai accesibilă și mai sigură. De menționat că fondatorul Microsoft a anunțat, recent, că intenționează să investească aproximativ două miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani în lupta împotriva schimbărilor climatice. Gates este încrezător că dezastrul climatic poate fi prevenită prin tehnologii inovatoare, așa că intenționează să acorde bani startup-urilor și altor proiecte care oferă soluții pentru combaterea schimbărilor climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel