Urmărește dezbaterea live

Bill Gates face praf universul crypto: Pentru societate, este degeaba
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Părerea lui Gates coincide cu cea a lui Warren Buffett
Părerea lui Gates coincide cu cea a lui Warren Buffett
Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a explicat de ce nu deține bitcoin sau alte criptomonede.

"Îmi place să investesc în lucruri care au o producție de valoare", a spus Gates, adăugând că. în privința monedelor virtuale, ele "nu aduc un plus societății ca alte investiții".

Întrebat, în cadrul unei sesiuni Reddit AMA (Ask Me Anything), ce părere are despre bitcoin și criptomonede, omul de afaceri american a răspuns: ”Nu dețin niciunul. Îmi place să investesc în lucruri care au o producție de valoare”.

El a adăugat: "Valoarea companiilor se bazează pe cât de bine fac ele produse de calitate. Valoarea criptomonedelor este doar ceea ce altcineva decide că altcineva va plăti pentru ele, așa că nu adaugă nimic societății, așa cum fac alte investiții."

Poziția lui Gates față de criptomonede se aseamănă cu cea a lui Warren Buffett, fondatorul și președintele companiei de investiții Berkshire Hathaway. Buffett a explicat în detaliu de ce nu ar investi în bitcoin sau în criptomonede.

"Nu produce nimic", a descris Buffett, menționând că nu ar plăti nici măcar 25 de dolari pentru toți bitcoinii din lume. "Ce aș putea face cu el? Cumva, va trebui să ți-l vând înapoi. Nu va face niciun bine", a adăugat cel supranumit oracolul din Omaha. 

Citește și Bill Gates este de acord: Economia mondială se află într-un punct de RISC

Cofondatorul Microsoft și copreședinte al Fundației Bill și Melinda Gates a fost aproape dintotdeauna un critic al bitcoin și al criptomonedelor. În opinia lui, aceste monede virtuale sunt o inovație tehnologică fără de care lumea ar fi mai bine să se lipsească. Gates a precizat: "Modul în care funcționează în prezent criptomonedele permite anumite activități infracționale. Ar fi bine să scăpăm de ele".

Gates a comentat, de asemenea, faptul că Elon Musk, directorul general al Tesla, deținea bitcoini în luna februarie a anului trecut. "Elon are tone de bani și este foarte sofisticat, așa că nu-mi fac griji că bitcoin-ul său va crește sau va scădea la întâmplare", a declarat cofondatorul Microsoft. "Dacă ai mai puțini bani decât Elon Musk, ar trebui probabil să fii atent", a avertizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel