Bill Gates în China. Ce caută fondatorul Microsoft la Beijing

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bill Gates
Bill Gates
Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, se află deja în China, unde nu a mai fost din 2019, adică din anul când au apărut, în marea țară asiatică, primele cazuri de COVID-19, prezentate însă, la acea dată, ca forme neobișnuite de pneumonie. 

Ce caută Bill Gates la Beijing? Are prevăzute întrevederi cu parteneri ai fundației sale pe teme de sănătate și dezvoltare. "Tocmai am aterizat la Beijing pentru prima dată din 2019", a scris Bill Gates pe Twitter miercuri seara, precizând că așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu partenerii care lucrează cu Fundația Bill și Melinda Gates "de peste 15 ani". 

"Rezolvarea unor probleme precum schimbările climatice, accesul inegal la asistență medicală și insecuritatea alimentară necesită inovare", a adăugat el, menționând "marea experiență a Chinei" în "tratamentele împotriva malariei" și "investițiile în adaptabilitatea la schimbările climatice". "Acest progres trebuie să fie accesibil unui număr mai mare de oameni din lume", a insistat Bill Gates.

Prin această călătorie, cofondatorul Microsoft calcă pe urmele mai multor alți mari oameni de afaceri americani din domeniul afacerilor, printre care patronul Tesla, Twitter și SpaceX, Elon Musk, care a vizitat țara în luna mai. Elon Musk s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali și a vizitat giga-fabrica mărcii sale de automobile electrice din Shanghai, unde a putut discuta cu personalul. 

Directorul general al băncii americane JPMorgan Chase, Jamie Dimon, un alt jucător important, a vizitat China luna aceasta, în timp ce Tim Cook, de la Apple, a fost la Beijing în martie. Acesta din urmă a lăudat relația "simbiotică" a companiei sale cu China. Alți mari directori generali americani, precum Starbucks și General Motors, au călătorit, de asemenea, în China în ultimele săptămâni pentru a se întâlni cu reprezentanți ai guvernului chinez. Călătoriile de afaceri s-au intensificat de când China a renunțat la politica sa de sănătate "zero Covidiu" și și-a redeschis granițele în acest an.

Citește și Pentru oamenii de afaceri occidentali care merg în China, tăcerea e de aur

În ultimele luni, China a fost vizitată de numeroși directori executivi occidentali, printre care Elon Musk, de la Tesla și David Solomon, de la Goldman Sachs.

Dar, la întoarcere, nici unul dintre ei nu a considerat necesar să vorbească despre călătoriile lor, despre discuțiile purtate în special cu oficiali guvernamentali, angajați locali și parteneri de afaceri. Obișnuite înainte de pandemie, evenimentele media și alte angajamente publice sunt acum rare.

Chiar și Elon Musk a fost neobișnuit, de această dată, extrem de tăcut după vizita efectuată săptămâna trecută la Beijing. Nici măcar o postare pe Twitter. În 2020, miliardarul sărbătorise, dansând pe scenă în fața presei, livrarea primelor mașini fabricate la fabrica Tesla din Shanghai. Jurnaliștii nu au fost însă invitați să vizite și întreprinderea. 

Solomon, de la Goldman a fost, la rândul lui, discret. În 2019, el a acordat interviuri presei și a participat la mai multe forumuri. Despre deplasarea lui din luna martie, se știe doar că a avut câteva întrevederi cu ușile închise și că a fost la o universitate. Desigur, această tăcere poate fi atribuită neîncrederii, având în vedere că tensiunile politice și comerciale dintre SUA și China se află la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Friedrich Merz / FOTO: Wikipedia

Germania: Conservatorii în frunte. AfD, scor istoric

Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...

Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Germania / FOTO: Unsplash
Trebuie să pună mâna pe carte / FOTO: Freepik
Meta
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com

BCE ar putea reduce dobânda la 2% până în vară

Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...

Santorini / FOTO: Freepik

La Santorini pământul s-a mai calmat. Ce spun specialiștii

Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...

Contor electric
Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup

pixel