Bill Gates, îngrozit de OMICRON: Nici nu vreau să mă gândesc
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Bill Gates, despre SUA: Ar putea intra în cea mai gravă parte a pandemie
Bill Gates, despre SUA: Ar putea intra în cea mai gravă parte a pandemie
Omul de afaceri Bill Gates, miliardarul care a donat milioane de dolari pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului și ale cărui previziuni privind evoluția pandemiei au fost urmărite cu atenție de opinia publică de pretutindeni, dar și vehement criticată de aceasta, continuă să creadă că nebunia generată de COVID-19 va începe, tretat, să ia sfârșit în cursul anului viitor.

Într-o nouă postare, de aceasta dată pe contul său de Twitter, fondatorul companiei Microsoft, a reiterat părerea sa că pandemia de coronavirus s-ar putea încheia încă din 2022. Dar, a ținut să sublinieze Bill Gates, înainte ca totul să se termine, omenirea s-ar putea confrunta cu cea mai dificilă etapă a pandemiei, cea provocată de varianta omicron.

Dând de înțeles că omicron nu doar îl îngrijorează, dar chiar îl îngrozește, Gates a subliniat că niciun alt virus din istorie nu s-a răspândit atât de repede ca omicronul.

"În curând va fi în toate țările din lume", a avertizat miliardarul, subliniind că noua tulpină trebuie luată în serios, deoarece încă nu se știe cât de grave sunt simptomele provocate de această variantă a coronavirusului. 

"Chiar dacă este doar pe jumătate la fel de grav ca delta, va fi cel mai grav val pe care l-am văzut până acum, deoarece este atât de contagios. Nici nu vreau să mă gândesc", a scris Gates. Totuși, s-a grăbit el să adauge, anul viitor ar putea fi ultimul an al pandemiei. 

"Dacă există vreo veste bună în această situație, este că Omicron se răspândește atât de repede încât, odată ce devine varianta dominantă într-o țară, valul de infecții de acolo nu durează mai mult de trei luni", crede miliardarul. El a subliniat că aceste trei luni ar putea fi dificile, dar crede în continuare că, dacă se iau măsurile potrivite, pandemia s-ar putea încheia în 2022.

Citește și Bill Gates a scăpat. Spre deosebire de alții, acest SINDROM nu l-a afectat

Citește și Adevărul despre Bill Gates! Mulți NU cunosc aceste aspecte

Citește și Faliment, moarte sau ... baloane? De ce se tem Oprah, Musk și alți miliardari

Același lucru l-a spus Gates și în octombrie, când a participat, la Singapore, la New Economic Forum, organizat de omul de afaceri Michael Bloomberg. Potrivit lui Gates, până la jumătatea anului 2022, pe fondul vaccinării, al dezvoltării imunității naturale și al apariției de noi medicamente, ratele de incidență și mortalitate "ar trebui să scadă brusc" și să ajungă la "cifrele gripei sezoniere" în absența unor noi tulpini.

În plus, Gates se așteaptă ca "problemele legate de aprovizionarea cu vaccinuri împotriva coronavirusului să fie rezolvate anul viitor". Fondatorul Microsoft a făcut apel la comunitatea globală să lucreze activ pentru "eradicarea gripei și pentru a reduce amenințarea unor noi pandemii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel