Bill Gates, previziune sumbră: ”Pesimiștii au de data asta dreptate!”
Autor: Georgel Simionică
Data actualizării:
Data publicării:
Bill Gates / Foto:  Michael Buholzer / World Economic Forum
Bill Gates / Foto: Michael Buholzer / World Economic Forum
Bill Gates a declarat că este posibil ca ratele dobânzilor să crească suficient de mult pentru a provoca o încetinire economică globală, declanșată de invazia Rusiei în Ucraina și de consecințele pandemiei Covid-19.

"Mă tem că investitorii pesimiști, în această privință, au un argument destul de puternic care mă îngrijorează foarte mult", a declarat Gates duminică la CNN.

Filantropul miliardar și co-fondatorul Microsoft a declarat că războiul din Ucraina, care a dus la creșterea prețurilor materiilor prime, "vine în plus peste pandemie, unde nivelul datoriilor guvernamentale era deja foarte ridicat și existau deja unele probleme în lanțul de aprovizionare".

Multe țări, inclusiv SUA, Marea Britanie și India, au început să majoreze ratele dobânzilor pentru a încerca să atenueze inflația. Acest lucru "va duce în cele din urmă la o încetinire economică", a declarat Gates, a cărui avere de 123 de miliarde de dolari îl situează pe locul patru în topul celor mai bogate persoane din lume, conform Bloomberg Billionaires Index.

Luna trecută, Fondul Monetar Internațional și-a redus cel mai mult prognoza de creștere mondială din primele luni ale pandemiei și a estimat o inflație și mai rapidă din cauza războiului din Ucraina și a blocării din nou a speranțelor chinezilor.

Citește și: Bill Gates îl face praf de Elon Musk: ”O să fie MAI RĂU!”

Bill Gates a declarat că nu este sigur cum va arăta viitorul Twitter sub conducerea lui Elon Musk.

Se știe deja că Elon Musk va deveni proprietarul Twitter iar miliardarul promite că va face din această platformă una unde libertatea de exprimare va respectată.

Însă nu toată lumea este de acord cu această afirmație, unul dintre cei care nu crede în afirmația lui Musk este Bill Gates care spune că: ”De fapt, el ar putea să înrăutățească situația”. Cofondatorul Microsoft a făcut această declarație la un eveniment găzduit miercuri de The Wall Street Journal. ”

Gates a mai spus că: ”Nu acesta este palmaresul său. Vreau să spun că palmaresul său cu Tesla și SpaceX este destul de uluitor în ceea ce privește punerea laolaltă a unei echipe grozave de ingineri. Închegarea unor echipe de oamenilor care lucrează în aceste domenii și punerea lor cu adevărat în valoare. Mă cam îndoiesc că acest lucru se va întâmpla de data aceasta, dar ar trebui să avem o minte deschisă și să nu-l subestimăm niciodată pe Elon." Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel