BioNTech a primit o mare finanțare pentru a combate pericolele pandemice

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Finanțarea este în valoare de 145 de milioane de dolari și provenie de la un grup global care luptă împotriva bolilor infecțioase. 

Prin acești bani, compani va construi o rețea de producție în Africa pentru vaccinuri bazate pe tehnologia de ultimă generație ARN mesager (ARNm).

BioNTech și Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii împotriva epidemiilor (CEPI) au declarat miercuri, într-o declarație comună, că sprijinul financiar face parte dintr-un parteneriat extins, în timp ce firma germană de biotehnologie construiește o fabrică de vaccinuri cu ARNm în capitala Rwandei, Kigali.

O viitoare rețea de producție ar putea produce vaccinuri la prețuri accesibile pentru a combate malaria, mpox, tuberculoza sau alte amenințări la adresa sănătății, au adăugat aceștia.

„BioNTech și CEPI intenționează să colaboreze pentru a răspunde rapid la focarele de pe continentul african cauzate de amenințări virale cunoscute sau de un agent patogen încă necunoscut cu potențial epidemic sau pandemic”, au precizat aceștia.

Fondurile promise de CEPI se adaugă la cele până la 90 de milioane de dolari pe care coaliția le-a acordat BioNTech în septembrie pentru a sprijini dezvoltarea unor candidați la vaccinul mpox.

BioNTech a declarat în decembrie că își propune să înceapă producția la fabrica modulară de vaccinuri mRNA din Rwanda în 2025, fiind primul loc de producție de vaccinuri mRNA al unei companii străine de pe acest continent.

La momentul respectiv, aceasta a declarat că a finanțat în totalitate instalația, angajând un total de 150 de milioane de dolari.

Compania, care a dezvoltat, împreună cu partenerul american Pfizer, cel mai utilizat vaccin COVID-19, a prezentat în 2022 un plan inițial pentru a permite țărilor africane să producă injecțiile sale sub supravegherea BioNTech.

Moderna și-a întrerupt în aprilie planurile de a construi o unitate de producție de vaccinuri în Kenya, ca urmare a unei scăderi a cererii de vaccinuri COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump

pixel