Bitcoin continuă să câștige teren după anunțul băncilor centrale
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Bitcoin a continuat să crească în weekend, atingând duminică un vârf de 28.330 de dolari, reușind să rămână și luni dimineață aproape de acest vârf, la aproximativ 27.700 de dolari.

La momentul redactării acestui articol, BTC/USD a crescut cu 2,2% în 24 de ore și cu aproape 24% în 7 zile. Mai mult, între minimul din 10 martie, de 19.590 dolari, chiar înainte să înceapă actuala fază ascendentă, și vârful de duminică, criptomoneda a înregistrat un câștig de peste 44%.

Băncile centrale și criza bancară susțin Bitcoin

Reamintim că Bitcoin și piața criptomonedelor, în general, au beneficiat foarte mult de evoluțiile recente de pe pițele bancare. Într-adevăr, dificultățile care afectează, la modul general vorbind, din sectorul bancar conduc la necesitatea aplicării unor politici monetare mai flexibile, ceea ce reprezintă un factor pozitiv pentru criptomonede.

Ori, de mai bine de o săptămână, mai precis de la falimentul băncii americane Silicon Valley, eveniment urmat de degringolata care a cuprins Credit Suisse, cu repercusiuni pentru acțiunile băncilor europene, piața traversează o astfel de perioadă de turbulențe. Și, chiar dacă unii sperau că după anunțul UBS privind preluarea Credit Suisse lucrurile să se mai calmeze un pic, situația a rămas extem de tensionată. 

Nu întâmplător mai multe bănci centrale, printre care Rezerva Federală, Banca Centrală Europeană, Banca Angliei, Banca Națională a Elveției și altele, au anunțat acțiuni coordonate pentru a oferi lichidități dolarului. Aceste anunțuri sunt cele care par să se fi aflat în spatele apetitului reînnoit pentru risc, care a împins Bitcoin în sus.

Următoarele evenimente de risc

În ceea ce privește evenimentele viitoare care ar putea influența BTC, trebuie menționat, în primul rând, discursul pe care Christine Lagarde, președintele BCE, îl va susține în această după amiază. Cu siguranță va fi abordată actuala criză bancară. Cu toate acestea, ședința Fed de miercuri este cea care ar putea avea un impact cheie asupra criptomonedelor.

Într-adevăr, criza bancară a influențat în mare măsură așteptările pieței, atât de mult încât investitorii iau acum în calcul o probabilitate de 38% ca Fed să nu majoreze ratele. Totuși, cel mai probabil scenariu rămâne o majorare a dobânzii cu 25 de puncte de bază, la 62%. Șansele unei majorări de 50 de puncte de bază sunt zero, potrivit barometrului de rate al Fed, Investing.com.

Dacă Fed decide într-adevăr să ia o pauză în creșterea ratelor, Bitcoin ar putea continua să crească. Cu toate acestea, detaliile comentariilor lui Jerome Powell ar putea avea, de asemenea, o influență esențială și ar putea compensa sau consolida impactul oricărei decizii privind ratele.

Prag tehnic pentru Bitcoin

Criptomoneda se confruntă acum cu un obstacol imediat, constând în pragul psihologic de 28.000 de dolari și în maximul de duminică, de 28.330 de dolari. După aceea, drumul va fi liber spre pragul cheie de 30.000 de dolari.

În partea inferioară, zona de 27.000 de dolari este primul suport potențial, înaintea a 26.000 de dolari și apoi a 25.200/25.000 de dolari, prag sub care profilul pozitiv al BTC/USD ar începe să se anuleze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel