Bitcoin continuă să câștige teren după anunțul băncilor centrale
Autor: Simona Haiduc | 20 Martie 2023, 14:05
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Bitcoin a continuat să crească în weekend, atingând duminică un vârf de 28.330 de dolari, reușind să rămână și luni dimineață aproape de acest vârf, la aproximativ 27.700 de dolari.

La momentul redactării acestui articol, BTC/USD a crescut cu 2,2% în 24 de ore și cu aproape 24% în 7 zile. Mai mult, între minimul din 10 martie, de 19.590 dolari, chiar înainte să înceapă actuala fază ascendentă, și vârful de duminică, criptomoneda a înregistrat un câștig de peste 44%.

Băncile centrale și criza bancară susțin Bitcoin

Reamintim că Bitcoin și piața criptomonedelor, în general, au beneficiat foarte mult de evoluțiile recente de pe pițele bancare. Într-adevăr, dificultățile care afectează, la modul general vorbind, din sectorul bancar conduc la necesitatea aplicării unor politici monetare mai flexibile, ceea ce reprezintă un factor pozitiv pentru criptomonede.

Ori, de mai bine de o săptămână, mai precis de la falimentul băncii americane Silicon Valley, eveniment urmat de degringolata care a cuprins Credit Suisse, cu repercusiuni pentru acțiunile băncilor europene, piața traversează o astfel de perioadă de turbulențe. Și, chiar dacă unii sperau că după anunțul UBS privind preluarea Credit Suisse lucrurile să se mai calmeze un pic, situația a rămas extem de tensionată. 

Nu întâmplător mai multe bănci centrale, printre care Rezerva Federală, Banca Centrală Europeană, Banca Angliei, Banca Națională a Elveției și altele, au anunțat acțiuni coordonate pentru a oferi lichidități dolarului. Aceste anunțuri sunt cele care par să se fi aflat în spatele apetitului reînnoit pentru risc, care a împins Bitcoin în sus.

Următoarele evenimente de risc

În ceea ce privește evenimentele viitoare care ar putea influența BTC, trebuie menționat, în primul rând, discursul pe care Christine Lagarde, președintele BCE, îl va susține în această după amiază. Cu siguranță va fi abordată actuala criză bancară. Cu toate acestea, ședința Fed de miercuri este cea care ar putea avea un impact cheie asupra criptomonedelor.

Într-adevăr, criza bancară a influențat în mare măsură așteptările pieței, atât de mult încât investitorii iau acum în calcul o probabilitate de 38% ca Fed să nu majoreze ratele. Totuși, cel mai probabil scenariu rămâne o majorare a dobânzii cu 25 de puncte de bază, la 62%. Șansele unei majorări de 50 de puncte de bază sunt zero, potrivit barometrului de rate al Fed, Investing.com.

Dacă Fed decide într-adevăr să ia o pauză în creșterea ratelor, Bitcoin ar putea continua să crească. Cu toate acestea, detaliile comentariilor lui Jerome Powell ar putea avea, de asemenea, o influență esențială și ar putea compensa sau consolida impactul oricărei decizii privind ratele.

Prag tehnic pentru Bitcoin

Criptomoneda se confruntă acum cu un obstacol imediat, constând în pragul psihologic de 28.000 de dolari și în maximul de duminică, de 28.330 de dolari. După aceea, drumul va fi liber spre pragul cheie de 30.000 de dolari.

În partea inferioară, zona de 27.000 de dolari este primul suport potențial, înaintea a 26.000 de dolari și apoi a 25.200/25.000 de dolari, prag sub care profilul pozitiv al BTC/USD ar începe să se anuleze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori

Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...

Abia în 5 - 7 ani România ar putea să adopte acquis-ul OCDE

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...

Fenomenul El Nino a aruncat în aer prețul cafelei robusta

Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...

Leul s-a depreciat în raport cu euro. Curs valutar BNR

Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...

A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild

O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...

Avertismentul BNR: Bugetul este extrem de încordat

Este important ca toți angajații din sectorul public să...

Primii 12 mari datornici la bugetul de stat

Conform datelor ANAF la ora actuală există cel puțin 12...

Crossuri externe