Bitcoin e din nou pe val. Cat de mult s-a apreciat cea mai cunoscută criptomonedă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bitcoin
Bitcoin
Valoarea criptomonedei Bitcoin s-a majorat considerabil în ultima vreme, depășind 35.000 de dolari pentru prima dată din mai 2022. A crescut cu 20% în ultimele cinci zile.

Valoarea Bitcoin s-a majorat cu peste 50% în acest an, pe măsură ce investitorii devin entuziasmați de perspectiva de a putea cumpăra această criptomonedă care se tranzacționează pe burse de valori convenționale, mai degrabă decât să aibă de-a face cu platforme de criptomonede mai puțin reglementate, arată CNN.

Optimismul brokerilor a venit ca urmare a faptului că fondul tranzacționat la bursă BlackRock pentru Bitcoin a apărut pe o listă controlată de Depository Trust and Clearing Corp, o casă de compensare operată de Nasdaq pentru acțiuni și ETF-uri, potrivit Reuters.

BlackRock a depus în iunie o cerere de înregistrare a unui ETF pentru Bitcoin, care este în curs de aprobare. Compania este cel mai mare furnizor de ETF-uri din lume, gestionând active de mii de miliarde de dolari. Un ETF BlackRock cu Bitcoin ar da criptomonedei un nou motiv de creștere.

Alte companii au solicitat, de asemenea, aprobarea pentru a lansa ETF-uri similare, inclusiv Grayscale Investments.

Deși Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA s-a pronunțat împotriva ETF-ului Grayscale, un grup de trei judecători ai Curții de Apel din Wahington a anulat în august decizia autorității de reglementare. Grupul a declarat că autoritatea nu a reușit să explice în mod adecvat de ce a respins cererea firmei.

Acest lucru a contribuit la stimularea criptomonedelor pe parcursul verii.

"Cred că aceste creșteri rapide ale Bitcoin sunt oarecum exagerate", a declarat Hasn. "Preocupările de reglementare și de legislație încă umbresc această piață și nu văd oportunități în curând pentru a risipi aceste îngrijorări, deoarece bătăliile juridice continuă."

Există însă un alt motiv pentru care Bitcoin ar putea crește: frica. Pe măsură ce investitorii caută să își diversifice portofoliile în vremuri nesigure, unii se îndreaptă spre bitcoin, în mod ironic, ca un fel de refugiu digital sigur. Denumit uneori "aurul digital", bitcoin a devenit o modalitate pentru investitori de a se extinde dincolo de acțiunile și obligațiunile tradiționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel