Consecințele politicii lui Donald Trump de scădere a dolarului
Donald Trump ar dori să vadă...
Este pentru prima dată când cea mai importantă criptomonedă trece de pragul de 70.000 de dolari, pe fondul cererii investitorilor pentru noi produse cripto tranzacționate la vedere din SUA și de așteptările privind scăderea ratelor dobânzilor globale.
Miliarde de dolari au intrat în ETF-uri în ultimele săptămâni, iar piața se simte încurajată de previziunile privind o actualizare a platformei blockchain Ethereum, care găzduiește rivalul ether al bitcoin.
Aprobarea, la sfârșitul lunii ianuarie, a 11 ETF-uri bitcoin de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a marcat un punct de cotitură pentru sector, după o iarnă cripto de 18 luni marcată de o serie de falimente corporative și scandaluri de mare anvergură.
Chiar și investitorii instituționali, care odinioară evitaseră criptomonedele din cauza mișcărilor lor ascuțite și sălbatice, au început să angajeze fonduri pe termen lung, despre care analiștii spun că ar putea ajuta la sprijinirea etapei finale a acestui raliu.
Fluxurile nete către cele mai mari 10 fonduri spot bitcoin din SUA au atins 2,2 miliarde de dolari în săptămâna care s-a încheiat la 1 martie, inclusiv peste 2 miliarde de dolari către iShares Bitcoin BlackRock Trust, conform datelor LSEG.
Optimismul recent față de bitcoin s-a răspândit și la alte jetoane digitale, în special eter, care ocupă locul doi, după bitcoin, în ceea ce privește valoarea totală de piață, în creștere cu peste 60% de la începutul anului.
Cu toate acestea, unii spun că este greu să scapi de natura speculativă a acestor active. După ce a atins marți un nivel record, bitcoin și-a inversat brusc cursul și a scăzut cu peste 10% sub pragul de 60.000 de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump ar dori să vadă...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...
În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...
China are în vedere crearea...