Bitcoin, un nou record. A depășit deja 60.000 de dolari
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Bitcoin a atins un nou record all-time şi are o valoare de aproape 68.000 de dolari
Bitcoin a atins un nou record all-time şi are o valoare de aproape 68.000 de dolari
Bitcoin înregistrează creșteri rapide pe piețele criptomonedelor.

Bitcoin a ajuns vineri la 60.000 de dolari pentru prima dată în ultimele șase luni, apropiindu-se de maximul său record, pe măsură ce traderii au devenit tot mai încrezători că autoritățile de reglementare din SUA vor aproba lansarea unui fond tranzacționat la bursă (ETF), relatează Reuters, scrie Mediafax.

Investitorii în criptomonede au așteptat aprobarea primului ETF din SUA pentru bitcoin, a cărui recentă revenire a fost alimentată în parte de anticiparea unei astfel de măsuri, care este văzută ca o accelerare a adoptării generalizate a activelor digitale.

Cel mai ridicat nivel

Bitcoin a crescut cu 4,5%, atingând cel mai ridicat nivel din 17 aprilie. Valoarea sa a crescut cu mai mult de jumătate din 20 septembrie și este acum aproape de maximul său istoric de 64.895 de dolari.

Comisia americană pentru valori mobiliare și bursiere (SEC) urmează să permită săptămâna viitoare începerea tranzacționării primului ETF american de bitcoin futures, conform Bloomberg News.

Calculează singur când vei ieşi la pensie şi cât vei încasa. Formula momentului

Cum au fost stimulate mișcările

Mișcările de vineri au fost stimulate, a spus el, de un tweet al biroului de educație a investitorilor din cadrul SEC, care spunea "Înainte de a investi într-un fond care deține contracte futures Bitcoin, asigurați-vă că evaluați cu atenție riscurile și beneficiile potențiale".

Mai mulți administratori de fonduri, printre care VanEck Bitcoin Trust, ProShares, Invesco, Valkyrie și Galaxy Digital Funds, au depus cereri pentru a lansa ETF-uri de bitcoin în Statele Unite. Anul acesta au fost lansate ETF-uri cripto în Canada și în Europa, potrivit DCNews.

Compania miliardarului George Soros a investit în Bitcoin

Soros Fund Management, compania care gestionează activele miliardarului George Soros, a decis să investească în bitcoin şi a făcut public acest lucru. 

Fondul deține "câteva monede... dar nu foarte multe", a declarat Dawn Fitzpatrick, CEO și director de investiții al Soros Fund Management, într-un interviu acordat săptămâna aceasta în cadrul unui eveniment Bloomberg.

Soros Fund Management, care este renumit pentru obținerea de profituri mari din investițiile în monede tradiționale, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea CNBC atunci când a fost întrebat despre deținerea de bitcoin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel