Blue Air va relua zborurile în octombrie. Este comunicat oficial
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
5G în avion. Companiile aeriene vor putea să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G în timpul zborului
5G în avion. Companiile aeriene vor putea să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G în timpul zborului
În comunicatul oficial se precizează data exactă a reluării curselor aeriene. 

Operatorul aerian low-cost Blue Air a anunţat că va relua zborurile din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

"În ultimele 48 de ore conducerea executivă, Consiliul de Administraţie şi acţionariatul Blue Air au constatat faptul că nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăţi au fost blocate de către aceştia, astfel încât Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie. În plus, toţi furnizorii de servicii esenţiale zborurilor au condiţionat furnizarea respectivelor servicii de plata datoriilor scadente. În acest context au fost analizate toate aspectele privind modalitatea de reluare cât mai rapidă a activităţii de zbor, discutându-se în mod direct cu zeci de furnizori critici ai companiei, respectiv aeroporturi, societăţi de handling, furnizori de combustibil, autorităţi de control al traficului aerian, precum şi cu proprietarul aeronavelor operate de Blue Air. În urma acestora, Societatea îşi propune să reia zborurile începând cu data de 10 octombrie 2022", se arată în comunicatul companiei transmis vineri. 

Citește și Un al patrulea avion TAROM aduce în țară 160 de români abandonați de Blue Air în Spania

TAROM trimite o nouă cursa specială vineri seara, la ora 20:35, spre Malaga (Spania), aceasta fiind a patra cursă aviatică specială trimisă în ultimele trei zile pentru repatrierea cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

"Aeronava TAROM urmează să repatrieze din Spania 160 de cetăţeni Români, care s-au înscris până acum pe liste. TAROM a trimis până acum curse aviatice speciale la Tel Aviv (Israel), Heraklion (Grecia) şi Larnaka (Cipru) pentru aducerea în România a cetăţenilor români în condiţii de siguranţă. Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul foarte prompt şi pentru asumarea acestor misiuni speciale!", a scris vineri Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel