BMW, parteneriat cu Amazon pentru noile modele de autoturisme electrice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
BMW electric
BMW electric
BMW va construi un sistem de asistență pentru șoferi pe baza tehnologiei de tip cloud computing pusă la dizpoziție de Amazon, au declarat marți cele două companii.

Noua generație a sistemului avansat de asistență a șoferului (ADAS) va fi prezentă în gama de automobile electrice Neue Klasse, pe care compania a dezvăluit-o sâmbătă și care va fi lansată în 2025.

Acest lucru vine în contextul în care constructorii auto tradiționali încearcă să sporească tehnologia mașinilor pe care le produc, cu un accent deosebit pe ADAS, pentru a concura cu Tesla.

Sistemul avansat de asistență a șoferului folosește un software care poate oferi șoferilor asistență în acțiuni precum schimbarea benzii de rulare sau parcarea. Constructorii de automobile doresc să introducă un număr tot mai mare de astfel de caracteristici, arată CNBC.

ADAS va necesita capacități mari de procesare a datelor, deoarece software-ul se bazează pe mai multe componente hardware, inclusiv camere și semiconductori.

Aici intervine Amazon Web Services, sau AWS. BMW va stoca și va procesa o mulțime de date în serverele de tip cloud ale Amazon. Pe măsură ce funcțiile de conducere autonomă avansează, va fi necesară o cantitate tot mai mare de stocare și procesare a datelor.

Dezvoltarea acestor caracteristici în cloud va permite BMW să actualizeze software-ul mai rapid și să antreneze noi modele de inteligență artificială care vor îndeplini funcții de conducere autonomă din ce în ce mai complexe. Teoretic, aceste noi funcții pot fi descărcate prin internet direct în mașină.

"Implementarea acestor sisteme la scară mare necesită o abordare care să poată procesa și analiza cantități mari de date, să învețe și să inoveze, astfel încât producătorii de automobile să poată dezvolta sisteme automate și sisteme de asistență mai sigure și mai fiabile", a declarat Wendy Bauer, director general pentru automobile și producție la AWS, într-un comunicat de presă.

De asemenea, BMW a precizat că va utiliza tehnologia Qualcomm Snapdragon Ride, un set de cipuri specializate pe această tehnologie pentru a contribui la dezvoltarea sistemului său autonom începând cu anul 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...


pixel