BNR lansează o monedă de aur cu tema 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
BNR va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, o emisiune cu tema 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României şi o replică proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru.

Conform unui comunicat de presă al BNR, moneda din aur cu tema 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României are valoare nominală de 500 de lei, diametru de 35 mm şi greutatea de 31,103 g.


Aversul redă corpul central al Palatului Regal din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "500 LEI" şi anul de emisiune "2021". Reversul prezintă portretul Regelui Mihai I al României şi inscripţiile în arc de cerc ,,REGELE MIHAI I" şi ,,100 DE ANI DE LA NASTERE".

Replica proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru este din aur, are diametru de 21 de mm şi greutatea de 6,55 g.

Aversul reprezintă efigiile regilor Mihai I şi Ferdinand I şi domnitorului Mihai Viteazul, suprapuse şi orientate către stânga. De jur împrejurul efigiilor se află gravat cu litere majuscule textul "ARDEALUL NOSTRU" şi anii "1601 - 1918 - 1944". În partea dreaptă, jos, se află litera ,,R" de la ,,replică". Reversul are gravat în mijloc un cap de acvilă heraldică românească, având în partea de jos scris textul "ROMANIA". De jur împrejur sunt reprezentate stemele celor 11 judeţe din Transilvania de Nord, redobândită în anul 1944.

Citește și: Cîțu spune că economia duduie, dar UITĂ să arate toate datele. Alexandru Nazare atrage atenția

Monedele din aur şi replicile proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur cu tema 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză şi includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Replicile proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru vor fi însoţite de certificate de autenticitate.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar pentru replica proof este de 10.000 piese. Preţurile de vânzare sunt: 11.600,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 2.200,00 lei, exclusiv TVA, pentru replica proof, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din aur cu tema 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur cu tema 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României şi a replicilor proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel