BOALĂ misterioasă depistată în Canada. Sunt deja zeci de cazuri
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bilanț COVID-19 din 9 septembrie 2021, în România. A treia zi cu peste 2.000 de cazuri
Bilanț COVID-19 din 9 septembrie 2021, în România. A treia zi cu peste 2.000 de cazuri
Medicii din Canada au descoperit focarul unei boli misterioase și potențial severe a creierului. Simptomele includ pierderea memoriei, halucinații, atrofierea mușchilor și probleme de vedere. Experții consideră că, în cinci dintre cazuri, necunoscuta efecțiune a provocat decesul pacienților, relatează The Guardian.

În prezent, au fost înregistrate 43 de cazuri de boală de origine necunoscută. Deși simptomele seamănă cu boala Creutzfeldt-Jakob, rezultatele analizelor și a scanărilor nu au confirmat prima ipoteză a medicilor.

Inițial, pacienții s-au plâns inițial de dureri inexplicabile, crampe și modificări de comportament, simptome care, de regulă, pot fi interpretate ca anxietate sau depresie, ceea ce s-a și întâmplat.

Dar, după 18-36 de luni, starea bolnavilor s-a agravat prin scăderea funcțiilor cognitive, atrofie musculară, salivație și clătinări ale dinților. Unii pacienți au vorbit, de asemenea, de halucinații, de senzația că zeci de insecte se mișcă pe trupul lor. 

Citește și Cea mai cumplită PROFEȚIE din istorie! OMENIREA va fi lovită din cer

În 2015, a fost raportat doar un caz suspect, dar în 2019 au fost 11 cazuri și în 2020 au fost 24. Cele mai multe provin din Peninsula Akadem, o regiune slab populată din nord-estul New Brunswick. Deși numărul total de cazuri rămâne scăzut, populația din New Brunswick este mai mică de 800.000. În același timp, oamenii de știință nu exclud faptul că boala poate fi asociată cu factori de mediu și nu poate fi infecțioasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel