Boală MISTERIOASĂ! Medicii NU cunosc CAUZA
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Boală MISTERIOASĂ! Medicii NU cunosc CAUZA
Boală MISTERIOASĂ! Medicii NU cunosc CAUZA
Cel puţin o persoană a murit, iar alte câteva sute au fost spitalizate în urma unei boli neidentificate din sudul statului indian Andhra Pradesh, relatează luni BBC şi India Today.

Pacienţii au prezentat o gamă variată de simptome, de la greaţă până la crize şi stare de inconştienţă, au declarat medicii.

Autorităţile investighează în continuare cauza bolii, care a afectat oraşul Eluru în weekend.

Potrivit India Today, numărul persoanelor spitalizate a depăşit luni cifra de 350, după ce alte 76 de persoane au fost transportate la un spital în noaptea de duminică spre luni. 186 de persoane au fost externate, în timp ce 164 se află încă sub tratament, notează publicaţia, care citează declaraţii ale autorităţilor.

Un bărbat de 45 de ani, care a fost internat la spitalul GGH din Eluru cu simptome de greaţă şi convulsii a murit duminică seară, scrie India Today.

COVID-19 la Casa Albă. Avocatul lui Trump, testat pozitiv

Această problemă sanitară vine în contextul în care India continuă să lupte împotriva pandemiei, având al doilea cel mai mare număr de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivel mondial.

Andhra Pradesh a fost unul dintre cele mai afectate state - cu peste 800.000 de cazuri - fiind al treilea cel mai mare număr de contagieri din ţară.

Însă COVID-19 pare să nu fie cauza acestor spitalizări din weekend. Ministrul Sănătăţii din statul Andhra Pradesh, Alla Kali Krishna Srinivas, a declarat că toţi pacienţii au avut rezultate negative la testul pentru coronavirus.

"Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce au acuzat senzaţii de arsură la ochi. Unii dintre ei au leşinat sau au suferit crize de convulsii", a declarat pentru ziarul Indian Express un reprezentant medical de la spitalul guvernamental Eluru.

Ministrul şef al statului, Jaganmohan Reddy, a declarat că echipe medicale speciale sunt trimise la Eluru pentru a investiga cauza bolii. Reddy urmează să efectueze o vizită în oraş pentru a se întâlni cu pacienţi şi familii ale acestora.

Alla Kali Krishna Srinivas a declarat că probele de sânge ale pacienţilor nu au dezvăluit nicio dovadă a unei infecţii virale. "Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului dintre posibilele cauze după ce autorităţile au fost în zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit", a spus el. "Este o boală misterioasă şi doar analizele de laborator vor putea dezvălui ce este", a adăugat ministrul Sănătăţii din statul Andhra Pradesh.

Cu toate acestea, partidul de opoziţie Telugu Desam a solicitat o deschiderea unei anchete pentru investigarea incidentului, insistând că o contaminare a fost cauza bolii misterioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel