Boeing nu mai face angajări pentru a atenua pierderile masive provocate de grevă
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Avion Boeing / FOTO: Unsplash
Avion Boeing / FOTO: Unsplash
Muncitorii Boeing se află în a patra zi de grevă iar nemulțumirile lor încă nu au o soluție din partea angajatorului, una dintre cele mai mari companii de avioane ale lumii.

Boeing a declarat că oprește temporar angajările și ia în considerare să facă unele concedieri în următoarele săptămâni pentru a gestiona pierderile, în timp ce greva celor peste 30.000 de lucrători Boeing a ajuns la a patra zi.

Compania a mai declarat că greva va avea un impact semnificativ și asupra cheltuielilor din lanțul său de aprovizionare, deoarece va înceta să mai facă comenzi de la furnizorii săi cu componente pentru modelele 737, 767 și 777 construite în fabricile afectate de grevă, a declarat directorul financiar Brian West angajaților.

„Știu că aceste acțiuni vor crea o anumită incertitudine și îngrijorare”, a scris West într-o scrisoare împărtășită luni.

„Această grevă ne pune în pericol redresarea într-un mod semnificativ și trebuie să luăm măsurile necesare pentru a păstra veniturile și a ne proteja viitorul”.

Măsurile luate de marele constructor de avioane în contextul în care negociatorii companiei și ai sindicatului urmează să reia marți discuțiile privind contractul colectiv de muncă. Agențiile de rating au avertizat că întreruperea lucrului va avea un impact negativ asupra redresării Boeing, o grevă de lungă durată urmând să afecteze finanțele deja fragile ale companiei.

Chiar de această grevă, Boeing a trecut prin alte episoade critice, legate de securitate și de producție declanșată de o defecțiune a unui model de avion 737 MAX operat de Alaksa Airlines. Pe lângă acest aspect, Boeing are datorii de 60 de miliarde de dolari.

„Credem că o grevă prelungită ar fi costisitoare și dificil de absorbit, având în vedere poziția financiară deja tensionată a companiei”, a declarat luni S&P Global Ratings într-un comunicat.

„O grevă mai scurtă, de ordinul săptămânilor, ar fi probabil gestionabilă pentru Boeing și nu ar conduce la o acțiune negativă de rating”, a mai declarat agenția.

International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAM), cel mai mare sindicat al Boeing, a respins săptămâna trecută cu o majoritate covârșitoare un contract care includea o creștere salarială de 25% eșalonată pe patru ani, dar elimina un bonus anual de performanță.

Jon Holden, negociatorul principal al sindicatului, a declarat sâmbătă că lucrătorii doresc ca Boeing să își majoreze oferta salarială și să restabilească un plan de pensionare care a fost retras în urmă cu un zece ani.

Două surse sindicale au declarat pentru Reuters că nu se așteaptă ca Boeing să restabilească vechea pensie, dar această cerere ar putea fi folosită pentru a negocia contribuții mai mari la pensii din partea companiei și salarii mai mari.

Membrii de sindicat de pe liniile de pichetare din fața fabricilor Boeing din Seattle erau încrezători în șansele lor de a obține o ofertă mai bună de la Boeing, dar puțini se așteaptă ca acest lucru să se întâmple rapid.

Mulți muncitori ai Boeing sunt nemulțumiți pentru că inflația a acoperit beneficiile salariale, în timp ce bonusurile directorilor au crescut considerabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Jerome Powell, șeful Fed / Foto: Federal Reserve / Flickr
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Bursa de la București
Tehnologie avansată
Ședință de Guvern
Avion
Pager / sursa foto: Flickr.com

Nicuşor Dan vânează ţânţarii din Cişmigiu cu drona

Primarul general al Capitalei a făcut un anunţ despre o...

Elon Musk
Contor electric / Foto: Arhivă

Avertisment privind prețul energiei electrice după plafonare

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...

Profesorul Mircea Coșea
București / Foto: Freepik
Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg / Foto: NATO / Flickr
Explozia unul pager într-un magazin alimentar
La benzinărie
Google / sursa foto: Freepik.com
Telefon Huawei Mate XT Trifold
Date oficiale / FOTO: Frames
O nouă mare provocare

Fond de 30 de miliarde dolari pentru inteligența artificială

Fond destinat investițiilor în dezvoltarea centrelor de...

O femeie se uita la un produs în timpul cumpărăturilor
Energie verde / Foto: Freepik
Damen Shipyars

Damen Shipyards Mangalia a reușit să încheie două contracte

Damen Shipyards Mangalia (DSMa), aflată în procedura de...

Start-up

Germania promite miliarde de euro pentru start-up-uri

Companiile tinere au nevoie de „opțiuni de finanțare mai...

Documente în Parlament

Programele IMM PLUS și Noua Casă au bugete majorate

Guvernul României a emis o ordonanță de urgență, ce...

Inflație

România, cea mai mare rată a inflației și în august

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în...

Printre rândurile de viță de vie / FOTO: Freepik

În China, vinul este o afacere dominată de femei

China i-a luat prin surprindere pe specialiști cu...

Turcia

Gaz lichefiat: De ce Turcia semnează contract după contract

Este deja al treilea astfel de contract semnat pe o...


pixel