Boeing obține un contract de 425 milioane $ pentru 12 elicoptere
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Aparate destinate altei țări
Aparate destinate altei țări
Boeing a anunțat că a primit un contract din partea armatei americane pentru a fabrica 12 noi elicoptere CH-47F Chinook destinate Forțelor Aeriene ale Egiptului.

Această achiziție de tehnică militară în valoare de 426 de milioane de dolari va permite Egiptului să își înlocuiască flota de avioane CH-47D cu modelul F, considerabil mai modern și care dispune de capacități multi-misiune avansate.

Avioanele de model F va spori capacitățile Chinook-ului egiptean și îl va ajuta să-și ducă mult mai eficient la îndeplinire obiectivele pe linie de transporturi grele", a declarat Ken Eland, vicepreședinte și manager de program pentru H-47.

Boeing se angajează să sprijine misiunea de modernizare a apărării forțelor armate egiptene și să asigure cea mai bună capacitate pentru apărarea și securitatea națională a Egiptului", a adăugat Vince Logsdon, vicepreședinte, Boeing International Business Development.

Echipa Chinook este condusă de armata americană, care, împreună cu 19 clienți aliați internaționali, operează împreună o flotă de peste 950 de elicoptere.

Citește și Armata SUA înlocuiește elicopterele Black Hawk. Sikorsky și Boeing contestă decizia

Sikorsky și Boeing contestă decizia armatei de a înlocui elicopterele Black Hawk ale armatei cu avioanele tiltrotor fabricate de Bell de la Textron.

Anunțul vine la patru săptămâni după ce armata a ales V-280 Valor, fabricat de Bell, în detrimentul lui Defiant X, un elicopter de concepție nouă fabricat în comun de Sikorsky și Boeing, pentru ceea ce serviciul numește Viitorul avion de asalt cu rază lungă de acțiune, sau FLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft). 

"Datele și discuțiile ne fac să credem că propunerile nu au fost evaluate în mod consecvent pentru a oferi cea mai bună valoare în interesul armatei, al soldaților noștri și al contribuabililor americani", au spus Sikorsky și Boeing într-o declarație comună. Citește mai departe AICI

Citește și Contract de peste 1 miliard de dolari, atribuit corporaţiei Lockheed Martin

'Acest contract achiziţionează materiale, piese, componente şi eforturile necesare pentru a menţine producţia şi livrarea la timp a 118 avioane F-35 lotul 18 pentru forţele aeriene, corpul puşcaşilor marini, marină, participanţi neamericani ai Departamentului Apărării şi clienţi străini', a precizat departamentul despre contractul de 1,05 miliarde de dolari cu Lockheed Martin. Citește mai departe AICI

Citește și Armata americană va avea un buget de 858 de miliarde de euro în 2023

Pe de altă parte, armata americană va beneficia de aproximativ 8 miliarde de euro pentru achiziția de muniție specială, în timp ce Pentagonul va avea dreptul la achiziții de urgență pentru a stimula producția și a reface stocurile de armament. În cele din urmă, o altă clauză din buget cere Pentagonului - cel mai mare consumator instituțional de combustibili fosili din lume - să își utilizeze flota de 170.000 de vehicule non-tactice pe bază de electricitate sau combustibili alternativi până în 2035. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel