Bolnav de COVID-19. Pacientul care i-a ULUIT pe medicii americani
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un caz foarte rar
Un caz foarte rar
Este un caz ce confirmă, odată în plus, ciudățeniile acestui nou virus care continuă să uimească lumea medicală. În Statele Unite, un bărbat a făcut de două ori covid-19, dar de fiecare dată cu altă simptomatologie. 

Potrivit relatărilor CNNj, prima dată, americanul de 29 de ani s-a infectat în martie anul curent. Jordan Josey a manifestat episoade de febră ridicată, dureri în tot corpul și probleme de respirație. A fost spitalizat mai mult decât anticipau medicii. 

Numai după două luni, cantitatea de anticorpi din sânge și starea generală i-au permis tânărului să-și revină la viața normală, să facă din nou sport și să înceapă să-și găsească alt loc de muncă, după ce a fost concediat de fostul angajator. 

În iulie însă, americanul a început să se simtă rău: i-a pierit pofta de mâncare, a slăbit, iar senzația de oboseală era atât de puternică, încât nu numai că nu putea urca două trepte, dar nici la telefon nu reușea să vorbească. 

Citește și COVID-19. DISTANȚARE fizică. Virusul NU RESPECTĂ normele

Doctorul Susan Kline, profesor de medicină la Departamentul de Boli Infecțioase a Universității din Minnesota, a explicat că, dincolo de caracterul inedit al cazului, povestea lui Jordan Josey reprezintă, fără îndoială, un exemplul de reinfectare. 

Potrivit precizărilor sale, chiar dacă s-au mai înregistrat astfel de fenomene, a doua oară boala a decurs sub o formă mult mai ușoară. Pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu tânărul american trebuie efectuată secvențierea genetică a probelor de virus. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel