Boris Johnson nu exclude noi restricţii în Marea Britanie din cauza COVID-19. „Ar putea să apară o nouă variantă mai letală”
Autor: Antonia Popescu | 08 apr 2022, 15:14
Boris Johnson nu exclude noi restricţii în Marea Britanie din cauza COVID-19. „Ar putea să apară o nouă variantă mai letală”
Boris Johnson nu exclude noi restricţii în Marea Britanie din cauza COVID-19. „Ar putea să apară o nouă variantă mai letală”
Premierul britanic Boris Johnson a declarat că ar fi "iresponsabil" să excludă posibilitatea aplicării de noi restricţii în Marea Britanie în cazul în care vor apărea variante letale de COVID-19.

Boris Johnson nu exclude posibilitatea de a adopta noi măsuri sanitare drastice în contextul în care Marea Britanie s-ar putea cu un număr ridicat de infectări precum cele provocate de varianta Omicron.

Chiar dacă simptomele provocate de Omicron sunt mai puţin severe decât cele generate de tulpinile anterioare, numărul de pacienţi internaţi din cauza COVID-19 în Anglia se află la cel mai ridicat nivel după cel înregistrat în ianuarie 2021.

Premierul britanic a afirmat că şansele de a impune un nou lockdown sunt totuşi mici, însă este posibil să fie instituite restricţii în cazul în care vor apărea alte variante îngrijorătoare ale noului coronavirus.

„Vreau să împiedic ca o astfel de situaţie să mai apară vreodată, dar nu pot să exclud nicio posibilitate, nu pot să spun că nu vom fi obligaţi să implementăm încă o dată intervenţii non-farmaceutice de genul celor pe care le-am implementat deja.

România, sub ameninţarea unei crize agricole. Halici: Trebuie să găsim toate soluțiile pentru a diminua efectele

Cred că ar fi iresponsabil pentru orice politician din orice democraţie să spună că va exclude o măsură care poate salva vieţi. Cred că lucrurile pe care le-am făcut au salvat vieţi. Trebuie să fiu foarte sincer cu voi, ar putea să apară o nouă variantă mai letală, ar putea să apară o variantă care afectează copiii, pe care va trebui neapărat să o controlăm, iar eu nu voi exclude niciuna dintre opţiunile pe care le avem pe masă. Însă nu cred că acest lucru se va întâmpla”, a adăugat prim-ministrul Marii Britanii, conform Agerpres.

„Acum ne aflăm într-o fază în care virusul îşi pierde din potenţialul său general, iar noi avem o populaţie britanică vaccinată în masă”, a adăugat Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Greve în Marea Britanie: Armata, chemată în ajutor

Armata britanică va fi chemată să-i înlocuiască pe...

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Crossuri externe