Breguet Reines De Naples are un minutar ce-și schimbă forma VIDEO
Autor: Oana Pavelescu | 26 noi 2022, 08:28
Reines de Naples este o colecție emblematică a mărcii de ceasuri pentru femei, cu un design care este imediat recognoscibil și complet unic.

Două modele noi, unul cu un cadran albastru intens, sidef perlat, iar celălalt cu lac alb, conțin un nou mecanism ce acționează minutarul care își schimbă forma pe măsură ce se rotește în jurul cadranului.

Reines de Naples, introdus de Breguet în 2002, este mai nou decât alte ceasuri clasice precum Panther sau chiar Chanel J12, dar este inspirat de un ceas pe care Breguet l-a făcut pentru Caroline Murat, regina de Napoli, sora lui Napoleon, în 1812. Și are, astfel, o moștenire pe care nicio altă colecție modernă nu o poate revendica. Ceasul pe care Breguet l-a făcut pentru Caroline Murat este înregistrat ca fiind unul dintre, dacă nu chiar primul ceas de mână realizat vreodată. Originalul era un ceas cu repetiție de minute într-o carcasă de formă ovală.

Minutarul este compus din două brațe legate la un capăt, dar independente una de cealaltă, astfel încât se mișcă împreună, dar separat. Brațele își schimbă forma pe măsură ce se deplasează, datorită unui set complex de angrenaje, astfel încât, pe măsură ce se rotesc în jurul cadranului oval, ele iau forme diferite, adaptându-se în funcție de ora pe care o arată. Pe măsură ce minutele trec, fiecare braț funcționează de fapt cu o viteză diferită. Între timp, orele sunt citite pe un arc retrograd.

Reines de Naples este, de obicei, pe cât de decorativ pe atât de complex. Versiunea din sidef albastru intens (RDN 9835) este încrustată cu 161 de diamante pe lunetă, pe urechi și pe flanșă (luneta interioară, sub cristal). Închizătoarea pliabilă de pe curea este încrustată cu alte 28 de diamante, iar un diamant briolet este încrustat în coroană - care este plasată în poziția de la ora patru, ceea ce constituie și o semnătură a acestei colecții care face ca ceasul să fie mai ușor de purtat. 

Este o ediție limitată de 20 de exemplare, cu un preț de 52.800 de dolari. Luneta și flanșa versiunii lăcuite alb (RDN 9838) sunt încrustată cu safire albastre, cu o brioșă de safir încrustată în coroană. Închizătoarea pliabilă de pe cureaua albastră din piele aligator este încrustată cu încă 28 de safire albastre (47.600 $). Ambele carcase sunt din aur alb de 18k. Mișcarea este calibrul automat 78A0, cu componente mobile din siliciu care îl fac să nu se uzeze și să fie imune la câmpurile magnetice. Are o rezervă de putere de 40 de ore. 

Citește și: 

Patek Philippe aliniază șapte ceasuri de excepție

Patek Philippe aliniază șapte ceasuri importante. Aceste piese fac parte din legendara colecție Nautilus și evidențiază măiestria mărcii în ceea ce privește cronograful, sau cronometrul. 

Ceasul cu numărul de catalog Ref. 5711A, este o piesă din oțel cu cadran albastru și face parte din seria Nautilus. Ceasul care este deja legendar, putea fi cumpărat numai după așteptări care durau ani de zile și se putea achiziționa la prețuri astronomice de șase și șapte cifre la licitație și pe piața secundară. Patek Philippe a renunțat la acest ceas în 2021. Președintele companiei Thierry Stern a declarat că s-a săturat de agitația din jurul unui singur ceas de oțel, când marca are 150 de alte ceasuri, multe dintre ele cu mecanisme și lucrări de artă impresionante. Apoi, Patek a lansat două ediții limitate, un fel de cântec de lebădă pentru unul dintre cele mai faimoase ceasuri din toate timpurile. Citește mai mult AICI

Citește și:

"Ochiul lui Dumnezeu", ceasul creat special pentru Regina Elisabeta, scos la licitaţie în Bucureşti

Cea mai mare colecţie de ceasuri Rolex şi ceasul-bijuterie creat special pentru Regina Elisabeta a României se numără printre loturile scoase, joi, la vânzare de casa Artmark.

Ceasul pentru Regina Elisabeta a României, în formă de "Ochiul lui Dumnezeu" din aur filigranat, decorat cu diamante şi miniaturi din email, a fost realizată în 1885 de către celebrul bijutier german Franz Carl Telge, furnizor al familiei regale. Piesa muzeală, care se deschide asemenea unui flori, lăsând la vedere trei panouri din email pictat cu Orfeu, David şi Nimfă, are un preţ de pornire de 25.000 de euro.

Între cele aproximativ 100 de ceasuri din licitaţie se remarcă modelul Rolex Oyster Perpetual din platină. Piesa unisex creată în 2014 are un preţ de pornire de 23.000 de euro. O inovaţie pentru anul în care a fost creat este şi ceasul Rolex Sea-Dweller Great White, care are, în licitaţie, preţul de pornire de 12.000 de euro. Cu un an înaintea producerii modelului din licitaţie, Rolex a introdus un nou cadran pentru Sea-Dweller, în prezent cunoscut sub numele de "Great White". Un model considerat reper pentru ceasurile moderne de scufundări este şi ceasul Rolex Submariner, care are preţul de pornire, în licitaţie, de 9.000 de euro. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gazprom se va retrage din consorțiul grec Prometheus Gas

După cum a declarat partea elenă, este un ”divorț de...

Prăbușire istorică pentru cipurile de memorie

Despre sectorul cipurilor de memorie se știe că are...

Prețul litiului a explodat, spre bucuria Chinei

Marii producători de litiu din China sunt pe cale să...

Card energie. Se simplifică modul de folosire al acestuia

În data de 08 decembrie 2022 a intrat în vigoare...

Schimbare la vârful Unilever. Cine va conduce compania

Unilever l-a numit director general pe Hein Schumacher,...

Crossuri externe